Agjencia Zhurnal.mk.

Oda ekonomike në krye të Platformës për dialog publiko-privat

Shkup, 24 janar – Gjithmonë e bëj pyetjen përse ndokush nga jashtë duhet vahdimisht të na organizoj dhe të na detyroj në bashkëpunim. Në rastin tone kjo është shumë e thjesht sepse biznesi është interes i gjithsecilit. Por, edhe në raste tëtilla ekziston barriera të të kuptuarit se kjo duhet tëushqehet dhe të azhurnohet, thotë kryetari i Odës ekonomike të Maqedonisë së Veriut Branko Azeski.

Azeski informon se Oda ekonomike është në krye të Platformës për dialog publiko-prvat ku bëjnë pjesë edhe Oda ekonomike për teknomligjiinformative dhe komunikative (MASIT), Oda ekonomike e Maqedonisë Veri-Perendimore (OEMVP) si dhe Lidhja e Odave ekonomike të Maqedonisë së Veriut (LOEMV).

Platforma është krijuar më 9 maj të vitit 2018 në korniza të projektit të USAID, ndërsa qëlimi i saj është përforcimi i dialogut publiko-privat në procesin e përgaditjes së sjelljes së ligjeve dhe rekomandime tëtjera të lidhura me punën e biznesit.

Related posts

Universiteti i Tetovës dhe Universiteti Uludağ thellojnë bashkëpunimin

D V

Dimitrievski: Ka pasur njerëz që janë përgjakur që Talat Xhaferi të bëhet kryetar i Kuvendit

Xh M

Kurti shprehi ngushëllime për tragjedinë e ndodhur në Tetovë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More