Agjencia Zhurnal.mk.

OBRM-PDUKM po shqyrton opsionet për një votë mosbesimi të jetë të enjten

Shkup, 9 nëntor – Pasi Skender Rexhepi pranoi ofertën e OBRM-PDUKM-së për të paraqitur një iniciativë të re për votim mosbesimi ndaj Qeverisë pa nënshkrimet e së Majtës, OBRM-PDUKM po shqyrton opsionet për ta bërë këtë pa shtyrë datën e seancës së caktuar për votim për të enjten.

 

“Në lidhje me tërheqjen e mocionit të mosbesimit, janë duke u shqyrtuar opsionet për të siguruar që të mos anulohet iniciativa e filluar për votim, mundësisht të të jetë të enjten. Pas konsultimeve, opinioni do të informohet”, thonë nga OBRM-PDUKM për “Fokus”.

Megjithatë, është e paqartë nëse ekziston fare një opsion i tillë, duke qenë se nëse iniciativa ka nënshkrime të tjera nga ajo e dorëzuar tashmë (siç ka kërkuar Rexhepi), do të jetë një iniciativë e re që mund të dorëzohet që nesër.

Ndërsa sipas Rregullores së Kuvendit, për çështjen e besimit të Qeverisë, Kryetari i Kuvendit menjëherë thërret seancën, e cila mbahet në ditën e tretë nga dita e shtrimit të çështjes, e cila në këtë rast do të ishte e shtunë.

Related posts

LSDM prezenton listën e këshilltarëve në Likovë, do të garojë me numrin 9

N E

Takim Pendarovski – Guteresh: Zhbllokimi i integrimeve evropiane me interes për stabilitetin dhe prosperitetin e rajonit dhe të Evropës në tërësi

D V

Pendarovski: Fakulteti juridik duhet t’i adresojë çështjet më të rëndësishme të kohës moderne

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More