Agjencia Zhurnal.mk.

OBRM-PDUKM do të paraqesë ligj në Kuvend për legalizimin e tregtisë me kriptovaluta

Shkup, 24 korrik – OBRM-PDUKM paralajmëron se do t’i paraqesë një ligj Kuvendit mbi legalizimin e tregtisë me kriptovaluta dhe ruajtjen e tyre.

 

Grupi parlamentar i OBRM-PDUKM-së do të propozojë këtë zgjidhje ligjore, e cila përveç legalizimit dhe vendosjes në një kornizë ligjore të tregtimit të kriptovalutave do të përfshijë një përjashtim ligjor nga llogaritja e TVSH-së për tregtinë e kriptovalutave, dhe investitorët do të përjashtohen nga pagesa e tatimit mbi fitimin dhe tatimi mbi të ardhurat personale të paktën deri në fund të vitit 2023.

“Kjo zgjidhje ligjore do të sigurojë deri në gjysmë miliardë euro për buxhetin. Dhe kjo është gjysmë miliardë euro më shumë për projekte dhe masa për qytetarët.

OBRM-DUKM ka një plan dhe vizion se si ta shndërrojë Maqedoninë në një vend ku teknologjitë e përparuara do të jenë të zakonshme thonë nga atje.

Related posts

Emri i ri “RMV”, nis shtypja e pasaportave të reja

D V

Rreth 50 shtetas të Maqedonisë pritet të riatdhesohen në vendlindje nga Shteti islamik

D V

Takim i Shilegovit me kryetarin e Bashkisë së Tiranës, Veliaj

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More