Agjencia Zhurnal.mk.

Numri i turistëve deri në shtator më i madh se vitin e kaluar për 49,8 për qind

Shkup, 12 nëntor – Në shtator të këtij viti në vend janë evidentuar 68.578 turistë, prej të cilëve 46.5 për qind vendorë, ndërsa 53,5 për qind të huaj, kumtoi Enti Shtetëror për Statistikë.

 

Numri i bujtjeve në shtator është 165.486, prej të cilave 48.8 për qind janë nga turistët vendorë, ndërsa 51,2 për qind të huaj.

Në periudhën janar – shtator 2021, në raport me periudhën e njëjtë vitin e kaluar, numri i turistëve është rritur për 49,8 për qind. Tek turistët vendorë ka rritje për 23 për qind ndërsa tek të huajt për 127 për qind.

Në periudhën janar – shtator 2021, lidhur me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, numri i bujtjeve është rritur për 33,9 për qind. Tek turistët vendorë rritja është për 15.4 për qind, ndërsa tek të huajt për 150.8 për qind.

Related posts

Në qershor janë rritur shpenzimet për jetë dhe produkteve me pakicë

Z H

​Kina e Gjermania, të gatshme të promovojnë marrëveshjen e investimeve Kinë-BE

Redaksia

Fabrika për përpunimin e mbeturinave në Negotinë është projekt krejtësisht evropian dhe i pastër ekologjikisht, porositi Zaev

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More