Agjencia Zhurnal.mk.

Nuk keni pse të keni turp, ja si ta doni më në fund trupin tuaj

Merrni kohë çdo ditë për të shkruar gjithçka që mendoni për trupin tuaj

Kjo mund t’ju ndihmojë të kuptoni se mund t’ju duhet të jeni më të sjellshëm me të dhe ta respektoni më shumë

“Pavarësisht nga vini, kush jeni apo si duket trupi juaj, vetëbesimi për trupin tuaj mund të jetë një sfidë. Kjo mund të ndodhë sepse ne kurrë nuk kemi mësuar se si të jemi të sigurt. Edhe termi ‘vetëbesim fizik’ ndonjëherë mund të duket si diçka për të turpëruar nga brenda nëse aktualisht nuk ndihemi të sigurt ose nuk kuptojmë se si të ndihemi të sigurt për trupin”, tha Rachel Wright, eksperte shëndetësore në SHBA.

“Unë do t’ju them sinqerisht, nuk keni pse të keni turp nëse po përpiqeni të doni trupin tuaj. Është e rëndësishme që të kuptoni se si jeni trupi juaj dhe ta meritoni dashurinë tuaj, dhe atë dashuri për të gjithë veten, jo vetëm për një pjesë. Ndoshta nuk kam pse t’ju theksoj se shumica e trupave që shfaqen në media janë tepër joreale. Shikimi i tyre krijon standarde të pamundura. Si grua, unë jam rritur duke parë gratë e holla, të gjata si ‘standard’ i bukurisë në reklama, filma, shfaqje televizive,” shtoi Rachel.

Ajo zbuloi disa trika se si të krijoni një harmoni më të mirë me trupin tuaj, si ta pranoni dhe ta doni atë.

“Dëgjimi i trupit sugjeron që trupi krijon një lidhje të dukshme me trurin tonë kur ka nevojë për diçka. Harmonia është një ndjenjë më e thellë dhe më e kujdesshme. Nëse kjo ju duket e vështirë, filloni me bazat si: ‘Faleminderit që më kujtove të ha’, ‘Faleminderit që më tha se jam lodhur’, ‘Faleminderit që më prish ushqimin’, ‘Faleminderit sepse më tha se lejohet të lëviz dhe flas ”. Mbajeni të thjeshtë në fillim. Një bisedë pozitive për veten tuaj është një praktikë e mirë”, këshillon Rachel.

Shikoni veten në pasqyrë

“Ne shpesh shikohemi në pasqyrë kur ndihemi gati për të, por përpiqemi ta shikojmë veten më shpesh dhe me sa më pak dënime të jetë e mundur. Do të jetë e vështirë, e di. Shikoni veten dhe zgjidhni atë që doni për veten tuaj, filloni nga atje. Më vonë do të jetë më e lehtë. Flisni me dikë për pasiguritë që ndjeni për trupin tuaj. Kjo ndoshta tingëllon shumë e vështirë dhe e prekshme (dhe po), por ndihmon kur këto gjëra thuhen me zë të lartë. Sa më gjatë t’i mbajmë brenda nesh, aq më gjatë na krijojnë turp. Lërini të dalin jashtë, do të ndihmojë”, tha Rachel.

Shkruani mendimet për trupin tuaj

“Merrni kohë çdo ditë për të shkruar gjithçka që mendoni për trupin. Kjo mund t’ju ndihmojë të kuptoni se mund t’ju duhet të jeni më të sjellshëm me trupin tuaj dhe ta respektoni atë më shumë”, këshillon Rachel Wright, përcjell mindbodygreen.com.

Related posts

Horoskopi, fati yt sot 28 tetor 2021

D V

Trikoja me fyt është një klasikë e pazëvendësueshme e vjeshtës: Këto modele janë një hit absolut!

D V

Jeni burrat më të lumtur vetëm nëse jeni martuar me gratë e këtyre 3 shenjave të horoskopit!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More