Agjencia Zhurnal.mk.

Një vend tjetër do të testojë një javë pune katër-ditore

Programi gjashtëmujor do t’i lejojë kompanitë të punojnë 32 orë në javë, ndërsa kompensimi dhe përfitimet e punonjësve mbeten të pandryshuara.

 

Gjykimi për javën katërditore të punës në Britaninë e Madhe do të nisë në qershor dhe në të do të marrin pjesë rreth 30 kompani që kanë aplikuar deri më tani. Programi gjashtëmujor do t’i lejojë kompanitë të punojnë 32 orë në javë, ndërsa kompensimi dhe përfitimet e punonjësve mbeten të pandryshuara.

Kompanitë mund t’u kërkojnë punonjësve të riplanifikojnë 32 orë pune për pesë ditë.

“Kalimi në një javë katër-ditore do të ishte i dobishëm për kompanitë,” thotë Joe Ryle, drejtor i Fushatës në Mbretërinë e Bashkuar për një javë pune katër-ditore.

– Hulumtimet kanë treguar se produktiviteti përmirësohet, dhe punëtorët ndihen më mirë – theksoi ai.Testi në Mbretërinë e Bashkuar është një nga disa të ngjashëm të aplikuar nga “4 Day Week Global” në mbarë botën, me qëllim që javën e punës ta bëjë më të shkurtër. .

Programe të ngjashme do të lansohen në Shtetet e Bashkuara dhe Irlandë, dhe programi është planifikuar të testohet në Kanada, Australi dhe Zelandën e Re, tha Ryle.

Programi do t’i ndihmojë kompanitë të largohen nga matja e thjeshtë e kohës që njerëzit kanë qenë ‘në punë’ dhe në vend të kësaj të vendosin një fokus më të madh në rezultatin e punës së tyre,” tha Joe O’Connor, menaxher i fushatës.

Related posts

Bjellorusi/ Gazetari kritik lirohet nga burgu

Redaksia

Poroshenko nuk lejohet të largohet nga vendi

Xh M

Zelensky: Shenja pozitive nga bisedimet e paqes, por mbetemi njësoj të kërcënuar nga Rusia

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More