Agjencia Zhurnal.mk.

Një ujëvarë termale në Rumani është ngrirë për herë të parë në vitet e fundit

Ujëvara termale në Toplita, Rumania qendrore, është ngrirë për herë të parë në vitet e fundit.

Edhe pse kjo ndodh rrallë, temperaturat e fundit nën zero gjatë natës kishin çuar në ngrirjen e ujëvarës termale, shkruajnë mediat e huaja.

Një monument i natyrës, ujëvara termale e Toplitës është një ekosistem gjeologjik unik, i shtrirë mbi 500 metra katrorë në livadhin e lumit Mures.

Rruga drejt ujëvarës nuk është aspak e lehtë, por turistët thonë se peizazhi mahnitës i krijuar nga ujëvara të bën të mendosh se ia vlen.

Ujëvara termale e Toplitës është shpallur monument natyre, zonë e mbrojtur me interes kombëtar dhe rezervat natyror biologjik dhe peizazhor 22 vite më parë.

https://www.bbc.com/news/av-embeds/world-europe-60165816

Related posts

Një çift britanik në momentin e fundit hoqën dorë ta shesin shtëpinë për 700 mijë euro – arsyeja është mjaft e çuditshme

D V

Doni të nxeheni për më pak para? A është më mirë që ngrohja të funksionojë gjatë ditës, apo jo!

Lea Muslija

Suksesi në karrierë, nuk ka të bëjë gjithmonë me të punuarit më shumë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More