Agjencia Zhurnal.mk.

Një metodë tepër e lehtë për ta bërë veten të lexoni më shumë libra

Nëse ndonjëherë e keni pasur shprehinë e të ngrënit thonjtë, atëherë e dini se ekzistojnë disa shprehi që vështirë hiqen. Por, kjo nuk do të thotë se kjo është e pamundur

 

Fillimisht duhet ta kuptojmë se çfarë është një shprehi, transmeton Telegrafi.

Një shprehi, siç thotë David Kadavy, autor, fillon me një nxitje që shpin në një veprim, e pastaj në shpërblim. Përgjatë kohës, nënshtrimi jonë ndaj asaj shprehie e ndërton edhe investimin që kemi në të. P.sh., përdorimi i Facebook-ut është një rast i tillë.

Nxitësi është ndjenjat e shqetësimit apo të mërzisë të cilat ju bëjnë ta kontrolloni Facebook-un. Pastaj, nëse keni marrë një mesazh, lajmërim apo koment, ajo mund të numërohet si shpërblim. Kësisoj, ju jeni të prirë t’i nënshtroheni kësaj duke e bërë prapë të njëjtën gjë sepse në të i keni miqtë dhe fotografitë.

2015-07-07-1436288941-4817504-reading_1

Kadavy thotë se mënyra më e mirë për ta hequr një shprehi të keqe dhe për ta zëvendësuar atë me një shprehi të mirë mund të bëhet në katër hapa. Pra, nëse veç preferoni ta keni një shprehi të lexuarit libra, atë e fitoni kështu:

Shmangni çfarëdo gjëje që po jua ndalon këtë

Nëse mendimi i të lexuarit një libër po ju tërheqë, mendoni se po e lexoni në copa shumë të vogla.

Pushtojeni ‘nxitësin’ tuaj

Kurdo që e ndjeni nevojën për ta kontrolluar Facebookun – apo çfarëdo shprehie që dëshironi ta ndryshoni – më mirë kapeni librin.

Zëvendësojeni veprimin tuaj

Kadavy sugjeron që duhet vetëm të filloni të lexoni!

Përpiquni ta bëni këtë për një javë

Kadavy thotë se lidhja luaj me leximin e librave do të fillojë të ndryshojë.

Dhe, nëse as kjo nuk funksionon, ju mund të përdorni elektroshokë për t’ju ndihmuar ta hiqni shprehinë tuaj, siç ka bërë ai. Tani nuk duket edhe aq e vështirë, apo jo?

Related posts

Shenjat me fat për sot

D V

Muharrem Hasani me vetura luksi po pushon ne Shqipëri

A.S.

Shenjat e horoskopit që do të përjetojnë luhatje ekstreme

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More