Agjencia Zhurnal.mk.

Një e treta e rrjetit të Telekomit gati për 5G

Shkup, 26 tetor – Telekomi i Maqedonisë informon se vazhdon me modernizimin e rrjetit celular dhe zëvendësimin e pajisjes me teknologji më të re, që është përgatitje për implementimin e rrjetit të gjeneratës së pesë (5G). Plani është të përfshihet i gjithë territori i shtetit. Nga gushti e deri më tani, siç kumtuan sot, me sukses u realizua modernizimi në rajonet: Shtip, Kavadar, Negotinë, Gradsko, Veles, Prilep, Krushevë, Demir Hisar dhe Manastir, ndërsa në tetor dhe nëntor do të vazhdohet në Resnjë, Ohër dhe Strugë.

 

Me aktivitetet e deritanishme një e treta e rrjetit të Telekomit është gati për 5G, ndërsa sipas planit në gjysmën e dytë të vitit 2022 me sinjalin 5G do të mund të përfshihen dy të tretat e popullatës., përfshirë edhe Shkupin. Me modernizimin do të rritet kapaciteti i rrjetit dhe do të përmirësohet përvoja e përdoruesit, theksojnë nga Telekomi.

Nga testimet e para deri në implementimin në terren, projekti për 5G i Telekomit në vazhdimësi po zbatohet tashmë tre vjet, me qëllim që përdoruesit të marrë shpejtësi më të mëdha dhe shërbim të shkëlqyer.

Related posts

Analizë: Kush do t’i blejë tabletët për nxënësit filloristë? Prindërit apo ministria e arsimit?

Z H

Filipçe: Incident i tmerrshëm ka ndodhur në Tetovë, ka edhe viktima

D V

Shilegov: Me ndërtimin e bul.Boris Trajkovski, Draçeva fiton lidhje të shpejtë me pjesën tjetër të qytetit

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More