Agjencia Zhurnal.mk.

Nga 65 mijë deri në 88 mijë, ja sa paguhet kabineti qeveritar

Shkup, 9 Maj – Edhe pse Qeveria është zgjedhur që nga janari i këtij viti, deri më tani opinioni nuk ka pasur informacion për pagat e kryeministrit Dimitar Kovaçevski dhe ekipit të tij ministror.

Kështu, nga ueb-faqja e Qeverisë mësohet se kryeministri Dimitar Kovaçevski merr pagë gjithsej 88.260 denarë apo mbi 1400 euro, ku baza është 78.896 denarë, shkruan portali Faktor.

Kjo pagë është vetëm pak më e lartë se ajo e ish-kryeministrit Zoran Zaev, i cili sipas të dhënave të publikuara më herët nga Qeveria ka marrë 87.913 denarë.

Menjëherë pas Kovaçevskit, sipas shumës së të hyrave, pason ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, i cili ka të ardhura mujore prej 86.324 denarë. Zëvendëskryeministri i parë dhe ministri i Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve ndërmjet Komuniteteve, Artan Grubi, ka pagë prej 70.478 denarë.

Sllavica Grkovska, nga ana tjetër, është zëvendëskryeministre dhe përgjegjëse për politika të qeverisjes së mirë, e cila më parë ishte zëvendëskryeministre për luftimin e korrupsionit, ndërsa tani është zëvendësuar, në llogarinë e saj mujore merr pagë mujore prej 73.045 denarë. me 24 vjet përvojë pune, dhe kolegu i saj Fatmir Bytyqi, i cili është zëvendëskryeministër për çështje ekonomike dhe koordinim të departamenteve ekonomike dhe investimeve, merr kompensim mujor prej 71.762 denarë, ndërsa përvoja e tij e punës është 20 vjet. Zëvendëskryeministri tjetër, Bojan Mariçiq, i cili është zëvendëskryeministër për Çështje Evropiane, paguhet 69.197 denarë në muaj, sepse ka vetëm 12 vite stazh.

Nga pagat më të larta në përbërjen e re të Qeverisë, veçohet ajo e ministrit të Drejtësisë, Nikolla Tupancevski, i cili ka marrë pagë prej 76.252 denarë, e më e gjata është përvoja e punës dhe është 34 vjet.

Jovana Trençevska, ministre e Punës dhe Politikës Sociale, ka pagë prej 72.083 denarë, me 21 vite përvojë pune.

Ministrat e tjerë marrin skorje nga rreth 66 deri në 71 mijë denarë, varësisht nga vitet e kaluara në punë.

Pagën më të ulët e merr ministri i Ambientit, Naser Nuredini, 65.989 denarë. Ai ka vetëm dy vite përvojë, sepse ka ardhur nga jashtë dhe më pas ka filluar angazhimin e tij të punës në vend.

Related posts

Revizioni dyshon se edhe sivjet ka dyshime për veprime joligjore

Z.H

Osmani nesër në Podgoricë merr pjesë në takimin ministror të SHBA-Kartës së Adriatikut

Xh M

Borisov: Mbledhja e Këshilit Këshilldhënës ishte e panevojshme

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More