Agjencia Zhurnal.mk.

Në vitin 2022 20 milionë denarë për prodhuesit e privilegjuar të energjisë elektrike me tarifa premium

Shkup, 28 dhjetor  – Program për mbështetje financiare për prodhimin e energjisë elektrike nga prodhuesit e privilegjuar të cilat shfrytëzojnë premi për vitin 2022 miratoi Qeveria në seancën e sotme të 130-të.

 

Programi, informojnë nga shërbimi për shtypi i qeverisë, rregullon kapacitetin total të instaluar të termocentraleve sipas llojit të teknologjive për të cilat do të jepet një premi pas një procedure tenderi dhe kontratave të lidhura për përdorimin e premisë në vitin 2021 dhe sasinë e fondeve të nevojshme për pagesën e primet për energjinë elektrike të prodhuar dhe të shitur në vitin 2022.

Përfitues të mjeteve nga ky program janë prodhuesit e energjisë elektrike të cilët në pajtim me Ligjin për Energjetikë kanë fituar të drejtën e shfrytëzimit të premisë.

“Për realizimin e këtij programi janë paraparë 20.000.000 denarë, të cilat janë të përcaktuara në Buxhetin e Republikës së Maqedonisë së Veriut për vitin 2021. Mjetet e këtij programi ndahen në bazë të marrëveshjeve për shfrytëzimin e premisë të lidhura ndërmjet Ministrisë së Ekonomisë dhe përfituesit të mjeteve, i cili është përgjegjës për mënyrën dhe dinamikën e realizimit të këtij programi”, theksojnë nga Qeveria.

Related posts

Thirrje për shtrimin e propozim-projekteve për Programin për participim të UNESKO-s për vitin 2022-2023

D V

Shilegov: Në mandatin e ri, subvencion të qëndrimit në çerdhe dhe ulje të pagesës mujore

D V

“Ballkani i hapur” / Me ftesë të kujt Alexandër Soros erdhi në Shkup në takimin mes Ramës, Zaev dhe Vuçiç ?

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More