Agjencia Zhurnal.mk.

Në tremujorin e parë të këtij viti 8.729 vende të lira të punës

Shkup, 1 qershor  – Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikës, në tremujorin e parë të vitit 2022, shkalla e vendeve të lira të punës është 1.75 për qind.  Numër më të madh të vendeve të lira të punës, respektivisht 2.712, ka në grupin e pestë të profesioneve – Punëtorë në veprimtari shërbimesh dhe shitjesh.

Shkallë më të lartë të vendeve të lira të punës ka prej 4.18 % në sektorin I – Akomodimi dhe shërbimi ushqimor, ndërsa shkallën më të ulët e ka sektori D – Furnizimi me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar, që është 0.25 për qind.

Subjektet afariste me numër të punësuarish nga 3 deri 9 kanë shkallë më të lartë të vendeve të lira të punës, që shënon 2.45 për qind.

Rajoni i Vardarit ka shkallën më të lartë të vendeve të lira të punës, që shënon 2.25 për qind./Zhurnal.mk

Related posts

Mbretëria e Norvegjisë dhuron 76 automjete për Armatën e Maqedonisë së Veriut

D V

Ministrja Kostadinovska-Stojçevska për vizitë në Teatrin Turk

D V

Rezultatet fillestare të KSHZ-së: Gordana Siljanovska Davkova 362,682 (40,08%), Stevo Pendarovski 180,306 (19,93%)

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky