Agjencia Zhurnal.mk.

Në tre mujorin e tretë nga numri i lindjeve kryesojnë Tetova, Saraji dhe Çairi

Shkup, 3 Dhjetor – Në Maqedoninë e Veriut përkundër se janë regjistruar më shumë vdekje sesa lindje, në disa komuna të saj kemi shtim natyror të popullsisë.

Enti Shtetëror i Statistikave ka njoftuar që në Saraj kemi 140 lindje më shumë sesa vdekje, Çair 108, Tetovë 96, Studeniçan 83, ndërsa në Haraçinë 47 lindje më shumë sesa vdekje, gjatë tremujorit të tretë.

Ndërkohë në Manastir kemi 107 lindje më pak sesa vdekje, në Prilep 83, Shtip 42, në Karposh 41 lindje më pak sesa vdekje.

Ndryshe, në Maqedoninë e Veriut gjatë tremujorit të tretë janë regjistruar 4 956 lindje të gjalla, 33 lindje të vdekura, 5 145 vdekje.

Në tremujorin e parë të këtij viti kemi pasur 3 418 lindje më pak sesa vdekje, ndërsa në tremujorin e dytë kemi pasur 381 lindje më pak sesa vdekje.

Related posts

Ngjarje përfundimtare e projektit “Komuna ime – financa, zhvillim, qëndrueshmëri afatgjate”

Z.H

Përdorimi i mbiemrit për qytetarët e Maqedonisë së Veriut është gabim i paqëllimshëm

Xh M

Deputetët e pushtetit dhe opozitës janë unanim për ndryshimin e Ligjit për shoqata dhe fondacione

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More