Agjencia Zhurnal.mk.

Në Ohër nesër fillon Konferenca e 21-të vjetore e bursës

Ohër, 22 shtator – Në Ohër nesër do të mbahet konferenca e 21-të vjetore e bursës, në të cilën pritet të marrin pjesë ekspertë vendorë dhe ndërkombëtarë, përfaqësues nga sektori i biznesit, bankat, shtëpitë e ndërmjetësimit dhe shoqëritë aksionare.

 

Bursa e Maqedonisë për dy dekada organizon konferenca vjetore, të cilat paraqesin ngjarje me imazh të dallueshëm, si për nga aktualiteti i temave që janë objekt diskutimi, ashtu edhe për nga kompetenca e pjesëmarrësve në panele dhe prezantime dhe fjalime të mbajtura.

Për shkak të pandemisë Kovid-19, kjo traditë u ndërpre përkohësisht dy vitet e kaluara.

Në Konferencën e 21-të vjetore do të ketë dy panele kryesore dhe disa prezantime. Përveç fjalëve hyrëse të ministrit të Financave, Fatmir Besimi, kryetarja e Komisionit për letra me vlerë, Nora Aliti dhe drejtori kryesor ekzekutiv i Bursës së Maqedonisë, Ivan Shteriev, fokus do të jetë gjeopolitika, energjia, bankat dhe projektet e reja të Bursës.

Përfaqësuesit e katër bankave më të mëdha maqedonase do të diskutojnë për zhvillimet e fundit në sektorin në panelin e parë, me titull “Bankat në realitetin e ri”, ndërsa paneli i dytë do t’i kushtohet energjisë, “A do të ketë dimër të gjatë dhe të ftohtë?” .

Në këtë ngjarje, pjesëmarrja e konsulentëve kryesorë nga Britania e Madhe dhe Holanda si krijuese të dy dokumenteve strategjike të Bursës, Kodit për menaxhim korporativ dhe Udhëzuesi për raportimin ESG të kompanive të listuara.

Related posts

Hiqet ndalesa për lëvizje në pyje dhe zona pyjore

Redaksia

“BDI ka filluar t’i besojë gënjeshtrës së tyre”, sondazhet e rreme ende figurojnë në profilet e ministrave të BDI-së

I.A

BDI nesër mbledh Këshillin e Përgjithshëm për zhvillimet e fundit politike

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More