Agjencia Zhurnal.mk.

Në muajin maj Maqedoninë më shumë e vizituan turistët nga Serbia dhe Kosova

Shkup, 14 korrik – Maqedoninë në muajin maj e vizituan më shumë turistë nga Kosova dhe Serbia. Ka pasur 3.490 mysafirë nga Serbia dhe 1.437 turistë nga Kosova.

 

Në të njëjtën periudhë, ka pasur 1.052 vizitorë nga Shqipëria dhe 1.289 vizitorë nga Turqia. Pasohet nga Ukraina, Gjermania, Greqia, Bullgaria, Polonia, Rumania.

Në periudhën janar – maj 2021, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, numri i qëndrimit gjatë natës u rrit me 16.6 përqind: turistët vendas u rritën me 44.6 përqind, ndërsa turistët e huaj u ulën për 4.9 përqind.

Nga numri i përgjithshëm i turistëve, vendas janë 18.993, ndërsa të huaj janë 17.527. Vendi më i vizituar ka qenë Shkupi me 12.161 vizitorë.

Related posts

Nevzat Bejta: Zotohem që përkushtimi për Gostivarin do të jetë më i madh se kurrë më parë

Redaksia

“Ballkan i hapur” – një ekonomi, pa kufij, pa ndalesa në kufij dhe me 100% tregti të lirë

Z H

KRRE e përshëndeti vendimin e miratuar për zvogëlimin e TVSH-së për energjinë elektrike për amvisëritë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More