Agjencia Zhurnal.mk.

Në Kroaci kilogrami i djathit shitet për 50 euro, ndërsa tek ne ka arritur deri në 750 denarë

Çmimet e produkteve të tjera të qumështit kanë dalë jashtë binarëve, kështu që djathi i deleve shitet nga 400 deri në 600 denarë, djathi i lopës nga 350 deri në 450 denarë, gjiza mbi 200 denarë, si dhe çmimi i qumështit dhe i kosit, i cili vazhdimisht ndryshon varësisht nga prodhuesi dhe përmbajtja e yndyrës arrin mbi 70 denarë për kilogram. Blegtori thonë se trendi i rritjes së produkteve të qumështit nuk do të ndalet, sepse blegtoria po zvogëlohet, kostot po rriten dhe çmimi i blerjes së qumështit është shumë më i ulët se çmimi me pakicë.

 

Numri i lopëve, deleve, dhive në vend po zvogëlohet, qumështi ka gjithnjë e më pak, ndërsa çmimi i produkteve të qumështit do të vazhdojë të rritet. Në Kroaci kilogrami djathë shitet për 50 euro, ndërsa tek ne ka arritur deri në 750 denarë. Çmimet e produkteve të tjera të qumështit dolën jashtë rrugës, kështu që djathi i deleve shitet nga 400 deri në 600 denarë, djathi i lopës nga 350 deri në 450 denarë, gjiza mbi 200 denarë, si dhe çmimi i qumështit dhe i kosit, i cili ndryshon vazhdimisht në varësi të prodhuesit. dhe nga përmbajtja e yndyrës arrin mbi 70 denarë për kilogram.

Blegtorët thonë se trendi i rritjes së produkteve të qumështit nuk do të ndalet, sepse blegtoria po zvogëlohet, kostot po rriten dhe çmimi i blerjes së qumështit është shumë më i ulët se çmimi me pakicë. Për këtë arsye nuk investohet më në blegtori, popullsia e fermerëve po plaket dhe të rinjtë nuk kanë interes të merren me këtë aktivitet.

Shpenzimet e fermave janë vazhdimisht në rritje dhe çmimet e produkteve të tyre nuk i ndjekin ato rritje, prandaj një pjesë e madhe e blegtorëve shesin mallrat e tyre. Blegtoritë thonë se është e nevojshme ndihma e shtetit për stabilizimin e situatës, por nuk besojnë se do të ndalet trendi negativ në blegtori dhe rritja e çmimit të qumështit dhe produkteve të qumështit.

Related posts

Kroacia goditet nga një stuhi e fuqishme

D V

Aleksandër Vucic mohon afërsinë me Veselinovicin dhe Radojicicin: S’kam folur kurrë

N E

Hungaria voton, sfida e madhe e Orban mes BE dhe Rusisë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More