Agjencia Zhurnal.mk.

Në korrik më të larta çmimet e shitjes së prodhuesve të prodhimeve industriale

Shkup, 30 gusht – Çmimet e shitjes të prodhuesve të prodhimeve industriale në tregun vendor në korrik janë më të larta për 1,6 për qind në nivel mujor dhe për 9,9 për qind në nivel vjetor, publikoi sot Enti Shtetëror i Statistikës.

 

Në krahasim me qershorin, çmimet e shitjes janë më të larta në grupet Energji për 9,9 për qind, për Prodhimet intermediare, përveç energjisë për 0.7 për qind dhe Mallra të qëndrueshme të konsumit të gjerë për 0.4 për qind dhe Produktet kapitale me 0.3 për qind.

Në muajin korrik të vitit 2021, krahasuar me muajin korrik të vitit 2020, çmimet e shitjes së prodhuesve të prodhimeve industriale në tregun vendor janë më të larta në grupet: Energjia për 24.8 për qind, Mallra të qëndrueshme të konsumit të gjerë për 4.7 për qind, Prodhimet intermediare, përveç energjisë për 15.0 për qind, Mallra jo të qëndrueshme të konsumit të gjerë për 2.0 për qind dhe Prodhimet kapitale për 1.0 për qind.

Related posts

Analizë: Edhe 30 milion euro për zhvillim të zonave kufitare Maqedoni e Veriut – Bullgari

Z H

Pavllova: Kompanitë të përqëndrohen në digjitalizimin dhe ekonominë e gjelbër

D V

MATTO: Delegacioni afarist nga Edrene për vizitë në Maqedoni të Veriut

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More