Agjencia Zhurnal.mk.

Në Çifte Hamam hapet ekspozita “Artistë dhe refugjatë”

Shkup, 2 prill – Në Galerinë kombëtare Çifte Hamam dje është hapur ekspozita  “Artistë dhe refugjatë”. Me vepra të veta do të prezantohen Gjorgje Jovanoviq, Maja Taneva dhe Ozbek Ajvaz nga Maqedonia e Veriut, Butrint Pasha, Andin Bakija dhe Diella Vala nga Kosova, si dhe Serhi Tiekhov nga Ukraina.

Siç informojnë organizatorët, Qendra për arte kontemporane – Shkup, SBunker – Prishtinë, Kosova dhe WIN – Rrjeti për intengrimin e grave – Bukuresht, Rumani, ekspozita është e bazuar në dëshmi origjiniale të treguara nga ana e refugjatëve ukrainas drejtpëdrejtë artistëve të përfshirë në këtë ekspozitë gjatë vizitës së tyre në komunitetet e refugjatëve në Rumani në filim të marsit të vitit 2024. 

Related posts

Veteranët e UÇK-së porosi Grubit: Nuk lejojmë shkeljen e flamurit kombëtar! (VIDEO)

Redaksia

Kovaçevski: Gabuam me disa parti shqiptare

Redaksia

Toshkovski garanton proces të rregullt zgjedhor

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky