Agjencia Zhurnal.mk.

Ndotja e ajrit në Maqedoni në nivele shumë të larta

Shkup, 26 dhjetor – Shumë komuna të vendit me nivel të lartë të ndotjes së ajrit. Matjet zyrtare të Ministrisë së Ekologjisë tregojnë se shumica e komunave në Shkup regjistrojnë nivele shumë të larta të ajrit të ndotur. Situatë e ngjashme është edhe në Tetovë, Kumanovë, Kërçovë, Strumicë, Gjevgjeli, Veles e Koçan.

 

Qytetarët thonë se ndotja përbën shqetësim real. Shpeshherë vendosin që mos të dalin nga shtëpitë e tyre pasi jashtë nuk merret frymë.

Masat duhet të merreshin prej më herët dhe tani të zbatohen. Kjo situatë gjithmonë është tek ne, dihet kjo vjen nga varfëria, sepse të gjithë filtrat kundër ndotjes janë të shtrenjtë dhe ne nuk kemi t’i blejmë. Nuk i zbatojmë këto masa”.

Gjithmonë gjatë sezonit të dimrit ndotja e ajrit është në nivele shqetësuese. Stacionet matëse edhe vitin e kaluar matën ndotje deri në 10 herë më lartë se kufijtë e lejuar./Alsat/

Related posts

Qeveria miratoi që të sillet vendim ligjor për riprogramimin e kushteve kreditore për huanë për gazifikim

D V

Osmani në Forumin e Dubrovnikut do të flasë në panelin “Bashkësia ndërkombëtare dhe vendet e Ballkanit Perëndimor: si t’i japim fund karantinës?”

D V

Ali Ahmeti nga Saraj: Votoni Petre Shilegovin për qytetin e Shkupit, ai nuk është i ngarkuar me paragjykime

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More