Agjencia Zhurnal.mk.

Nata finale, u ndanë çmimet e edicionit të gjashtë të festivalit Othello në Gostivar

Me mbrëmjen finale ka përfunduar festivali i gjashtë ndërkombëtar i Teatrit “Othello”, në Gostivar. Juria në përbërje Shengyl Ismaili, Vjollca Bekteshi Hamiti, Viktorija Stepanoska ndau çmimet e edicionit të sivjetshëm

 

Aktorja më e mirë u shpallë Klimentina Farcova, aktori më i mirë Martin Dimiev, regjisori më i mirë Nadja Panceva dhe performanca më e mirë “Razbivane” SPAM Studio, nga Bullgaria.

Në garë ishin gjashtë trupa teatrale, edhe atë  “Libraria e pafundesise” autor: SABAHATTiN KUDRET AKSAL dhe regjisor: MUSTAFA KURT Teatri shtetëror i Ankaras – Turqi, “Të gjithë janë të çmëndur” autor dhe regjisor: Naun Shundi Tiranë – Shqipëri, “Pelikani” autor: August Strinberg, Regjisore Teodora Siljanoska, teatar Fabrika Skopje – Maqedonia e Veriut, si dhe “Shkatrrimi” autor: Nil Labjut regjisore Nadja Pançeva, SPAM Studio – Bullgari, Teatri i qytetit “BekimFehmiu” nga Prizreni i Kosovës me shfaqen “Deni dhe deti i thellë i kaltërt” si dhe “Tri mendje ne Ankand”autor: Ferdinand Hysi dhe regjia: Afeida Boriçi Memeti.

Festivali “Othello” zgjati për gjashtë netë me rradhë duke filluar nga 12 e deri më 17 shtator dhe po realizohet nga Shoqata Kulturore “Fishta”, me drejtues Argjend Hasani dhe Berat Saliu. Festivali u përkrah nga Ministria e Kulturës e RMV, Qendra për Kulturë dhe komuna e Gostivarit.

Related posts

‘Roja e Natës në Muzeun e Artit Amerikan në Prishtinë’ sjellë me ligjëratë Alfred Barr nga New Yorku

D V

Charlie Chaplin: Sapo fillova ta dua veten, unë ndalova së tentuari për të pasur gjithmonë të drejtë

D V

Ansambli ”Çeta e Profetëve” fituese e edicionit të 32 te Festivalit ”Hasi Jehon”

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More