Agjencia Zhurnal.mk.

Mos punoni mbi 55 orë në javë, rrezikoheni nga depresioni

Gratë që punojnë mbi 55 orë në javë rrezikohen nga depresioni Sipas një studimi të Universitetit të Londrës gratë të cilat punojnë mbi 55 orë në javë rrezikohen te preken nga depresioni.

 

Në këtë studim në të cilin u intervistuan rreth 20,000 të rritur dhe u zbulua se gratë që punojnë mbi 55 orë në javë rrezikohen 7.3 herë më shumë të vuajnë nga depresioni në krahasim me gratë që punojnë nga 35-40 orë në javë.

Shkaqet që çojnë në përfundime të tilla janë të shumta, por sipas Gill Weston në Universitetin e Londrës, gratë që punojnë edhe gjatë fundjavave punojnë në sektorin e shërbimit dhe përballen me një nivel më të lartë stresi, që duke i shtuar edhe nivelin e ulët të pagës, përbëjnë elementët kryesorë që i shkaktojnë këtyre personave një niveli më të lartë depresioni.

Related posts

Sekretet të cilat ju ndihmojnë të keni fëmijë të sjellshëm

Xh M

Çfarë e përcakton ngjyrën e syve dhe a mund të ndryshojë ajo me kalimin e kohës?

D V

Ky qen ka gjetur mbi 150 pajisje shpërthyese dhe mina tokësore në Ukrainë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More