Agjencia Zhurnal.mk.

MMJPH do të bëjë kontrolle për të përcaktuar saktësisht se çfarë po ndodh në deponinë “Drislla”, tha Kovaçevski

Shkup, 15 shtator – Kryeministri Dimitar Kovaçevski theksoi se me deponinë “Drisla” nuk menaxhon Qeveria, por qyteti i Shkupit, por theksoi se sot do të bisedojë me ministren e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Kaja Shukova dhe Ministrinë kompetente për të kryer kontrolle për të përcaktuar saktësisht se çfarë ndodh në deponinë.

“Është e vërtetë që Qeveria nuk e menaxhon Drislën. Është ndërmarrje komunale në kuadër të Qytetit të Shkupit. Atë që mund ta bëjë Qeveria për hir të qytetarëve të qytetit të Shkupit dhe për këdo tjetër jashtë shtetit, do ta bëjë shteti. Pas marrjes së këtij informacioni, planifikoj që sot të zhvilloj një bisedë me ministren e MMJPH-së ata të bëjnë kontrollet e tyre për të përcaktuar se çfarë saktësisht po ndodh”, tha Kovaçevski duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari në Forumin Ekonomik dhe Financiar të Shkupit “SEFF 2023”.

Sa i përket mbështetjes së komunave, ai thekson se Qeveria nuk i ndan komunat sipas asaj se kush i menaxhon, duke pasur parasysh partinë politike nga e cila vjen. 

Related posts

Më ftohtë dhe më së shumti borë në Kodër të Diellit

D V

Këshilli i 30-të ministror i OSBE-së në Shkup (drejtpërdrejt)

D V

Aeroplani i Lavrovit ka ardhur në Shkup përmes Turqisë dhe Greqisë, Bullgaria nuk ka lejuar fluturimin për shkak të Zaharovës

D V