Agjencia Zhurnal.mk.

Minovski: Çdo amvisëri të mund të vendosë panele diellore dhe të prodhojë energji elektrike

Shkup, 22 Nëntor – Duhet vullnet politik për implementimin e këtyre reformave për energji të rinovueshme dhe se ky vullnet ekziston, tha profesori  Dragan Minovski njëherit edhe ekspert i energjetikës, sonte në Programi 200 në Alsat M. Ai theksoi rëndësinë e këtyre ndryshimeve ligjore, pasi që, sipas tijë do të mundësojnë jetesë më cilësore për qytetarët.

 

“Gjithsesi se mundet por nevojitet vullnet politik që e gjithë kjo të bëhet dhe vlerësoj se vullnet i tillë politik në vendin tonë tani ekziston dhe se gjithnjë e më shumë ndryshimet e këtilla ligjore që mundësojnë jetesë më cilësore për qytetarët, punë më cilësore e kështu me radhë do të ndodhin në të ardhmen. Gjithashtu dua të theksoj se ne jetojmë në një periudhë të tranzicionit energjetik në të cilën për momentin qytetarët dhe organizatat joqeveritare nuk janë aq shumë të përfshira. Vlerësoj se qytetarët dhe OJQ dhe gjitha autoritetet e vendit ngadalë duhet të fillojnë të punojnë me qëllim që ai tranzicion energjetik të vijë sa më shpejtë dhe të realizohet në vendin tonë”, tha Dragan Minovski, profesor universitar

Më tej ai theksoi se me ndryshimet ligjore që janë bërë, procedurat janë thjeshtësuar dhe se  u është mundësuar çdo amvisërie për vendosjen e paneleve diellore.

“Në pjesën e ndryshimeve ligjore, ne veç më kemi bërë ndryshime ligjore në ligjin për energjetikë. Atje tashmë është mundësuar çdo amvisëri të mund të vendosë panele diellore dhe të prodhojë energji elektrike, si për nevoja personale ashtu edhe t’i shesë tepricat e energjisë elektrike. Procedurat janë thjeshtësuar për vendosjen e paneleve diellore dhe pres që në periudhën e ardhshme gjithnjë e më shumë amvisëri të bëhen prodhues dhe konsumues të energjisë diellore”, shtoi profesori Minovski.

Ai shpreson se qytetarët në këtë mënyrë edhe të konsumojnë edhe të prodhojnë energji elektrike dhe me këtë t’i ulin shpenzimet për energji elektrike në shtëpitë e tyre.

Related posts

Najçevska: Bullgarët nuk duhet të përfshihen në Kushtetutë pa u pranuar pakica maqedonase

Redaksia

Sali dhe Duxhak diskutuan për sistem shëndetësor modern, avancim të shërbimeve shëndetësore parandaluese

D V

Arrijnë në Shkup dy nga shtatë të lënduarit në aksidentin e autobusit

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More