Agjencia Zhurnal.mk.

Mickoski: Ajo që kërkohet nga Bullgaria ndaj Maqedonisë është e papërshtatshme

Shkup, 19 nëntor – Ajo që e kërkon Bullgaria nga Maqedonia dhe populli maqedonas është e papërshtatshme dhe nuk ka lidhje me vlerat evropiane, deklaroi kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski në “Utrinski brifing” në Slobodna TV, duke shtuar se duhet të ekzistojë reciprocitet, por edhe nuk mund në shekullin 21 dikush të na e kontestojë të drejtën e gjuhës, identitetin, historinë dhe kulturën.

 

“Rregulli i reciprocitetit është normal të kërkohet, sepse ajo që kërkohet aktualisht nga Maqedonia dhe maqedonasit është vërtet e pahijshme nga fqinji ynë lindor dhe nuk ka të bëjë fare me vlerat e promovuara nga Adenauer, Schumann dhe de Gasperi dhe ka. Nuk ka të bëjë me vlerat evropiane për të sfiduar të drejtën e dikujt për gjuhë, identitet, histori, kulturë, veçanti”, tha Mickoski.

Ai theksoi se Bullgaria duhet t’i respektojë vendimet e Gjykatës për të drejtat e njeriut në Strasburg dhe deklaratat e miratuara nga Parlamenti Evropian për respektimin e të drejtave të atyre njerëzve që identifikohen si maqedonas në Bullgari dhe që janë të ndarë nga bullgarët me traditën, kulturën e tyre. doganat dhe se mosmarrëveshja nuk është vlerë evropiane e shekullit 21-të.

“Për mua nuk paraqet vlerë të shekullit 21-të që dikush të ma mohojë të drejtën të identifikohem si maqedonas, t’i festoj heronjtë maqedonas, organizatën maqedonase të formuar në Selanik në vitin 1893 dhe dikush ta kontestojë këtë dhe të thotë se nuk ishte maqedonas, por ajo ishte bullgare dhe se unë jam vepër e Kominternit dhe se ne ekzistojmë që nga viti 1945 dhe se ata erdhën këtu për të na çliruar dhe për të na administruar”.

Related posts

Sela: Kësaj radhe nuk do të mund t’i manipulojnë zgjedhjet, kemi djemtë dhe vajzat që do ta mbrojnë vullnetin e popullit

D V

“Pandora Papers”: Në dokumente dy kompani me pronarë nga RMV-ja

Z H

Bozhinov: Sofja po përgatitet për kompromis me Maqedoninë e Veriut

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More