Agjencia Zhurnal.mk.

Michelin vjen me goma “pa ajër”

Michelin po njofton gomën e saj revolucionare pa ajër për vitin 2024. Në vend të ajrit të kompresuar në goma, masa e automjetit do të mbështetet nga përbërje fleksibël e gomës.

 

Më shumë detaje teknike në lidhje me strukturën e materialit nuk janë zbuluar ende, sepse ky është ende një sekret nga Michelin, dhe kjo kompani e quan produktin e saj UPTIS – Sistemi unik i gomës rezistent ndaj shpimit.

Pra, me këto goma, problemet me shpimin ose lëshimin e ajrit duhet të zhduken, pra të gjitha problemet e atij lloji që mund t’i ndodhin shoferit në rrugë, dhe kështu jeta e tyre do të zgjatet.

Gomat pa ajër janë montuar në rrota të zakonshme dhe nuk kërkohet ndonjë modifikim i veçantë.

Gjegjësisht, Michelin dëshiron t’i dorëzojë gomat UPTIS policisë së trafikut evropian, e cila duhet të jetë e para që ta provojë këtë produkt në kushte reale.

Related posts

BMW gjithnjë e më shumë po blihet

D V

Ky motoçiklist tentoi të parakalonte një makinë me shpejtësi 160 km/h – kishte shumë fat që është gjallë!

D V

Mercedes me dy modele speciale shënoi 100 vjetorin e Maybach

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More