Agjencia Zhurnal.mk.

Mësoni datat festive të kalendarit 2022, Fitër Bajrami bie më 2 maj

Programi i ditëve jopune për vitin 2022, përgatitur nga Zhurnal:

 

Sipas Ligjit për festat e Republikës së Maqedonisë (Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë nr. 21/98 dhe 18/07) në vitin 2022 ditë jo pune janë:

Për të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë

• 1 janar (e shtunë), Viti i Ri,
• 7 janar (e premte), Krishtlindje, dita e parë e Krishtlindjeve sipas kalendarit ortodoks,
• 1 maji (e diela), dita e punës, pra 2 maji (e hënë) është ditë jo pune,
• 25 Prill (e hënë), Pashkë, dita e dytë e Pashkëve sipas kalendarit ortodoks,
• 2 maj (e hënë), Fitër Bajrami, dita e parë e Fitër Bajramit,
• 24 maj (e martë) “Sht. Cirili dhe Metodi “Dita e edukatorëve sllavë,
• 2 gusht (e martë), Dita e Republikës,
• 8 shtator (e enjte), Dita e Pavarësisë,
• 11 tetori (e martë), Dita e Kryengritjes Popullore,
• 23 tetori (e diel), dita e luftës revolucionare maqedonase, gjegjësisht 24 tetori (e hënë) është ditë jo pune,
• 8 dhjetor (e enjte), St. Klementi i Ohrit”.

Për qytetarët e fesë ortodokse

• 6 janar (e enjte), prag të Krishtlindjeve, një ditë para Krishtlindjes,
• 19 janar (e mërkurë), Epifania (Epifania),
• 22 Prill (e Premte), E Premte e Madhe, e Premte para Pashkëve,
• 10 qershor (e premte), Rrëshajë, e premte para Rrëshajëve (Dita e Shpirtërave)
• 28 gusht (e diel), Supozimi i Nënës më të Shenjtë të Zotit (Nëna e Madhe e Zotit)

Për qytetarët e besimit katolik

• 17 Prill (e diel), Pashkë, dita e dytë e Pashkëve,
• 1 nëntor (e martë), festa e të gjithë shenjtorëve,
• 25 dhjetor (e diel), dita e parë e Krishtlindjeve.

Për qytetarët e besimit mysliman

• 09 korrik (e shtunë), Kurban Bajrami, dita e parë e Kurban Bajramit,

Për qytetarët që i përkasin komunitetit shqiptar në Republikën e Maqedonisë

• 22 Nëntori (e martë), Dita e Alfabetit Shqip,

Për qytetarët që i përkasin komunitetit serb në Republikën e Maqedonisë

• 27 janar (e enjte), Shën Sava,

Për qytetarët që i përkasin komunitetit rom në Republikën e Maqedonisë

• 8 Prill (e Premte), Dita Ndërkombëtare e Romëve,

Për qytetarët që i përkasin komunitetit vllah në Republikën e Maqedonisë

• 23 maj (e hënë), Dita Kombëtare e Vllahëve,

Për qytetarët që i përkasin komunitetit hebre në Republikën e Maqedonisë

5 tetor (e mërkurë), Yom Kippur, dita e parë e Yom Kippur,

Për qytetarët që i përkasin komunitetit boshnjak në Republikën e Maqedoni

• 28 shtator (e mërkurë), Dita Ndërkombëtare e Boshnjakëve,

Për qytetarët që i përkasin komunitetit turk në Republikën e Maqedonisë

• 21 dhjetor (e mërkurë), dita e mësimit të gjuhës turke.//Zhurnal.mk

Related posts

Kasami paralajmëron kapacitet të shtuar kadrovik të inspektoratit komunal

Z H

Nga ora 22 nesër përkohësisht nuk do të jetë në dispozicion pagesa e biletës përmes telefonit në transportin publik

D V

Seanca të Komitetit për marrëdhënie me bashkësitë dhe të Komisionit për sistem politik

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More