Agjencia Zhurnal.mk.

Memorandum bashkëpunimi mes ministrisë së drejtësisë dhe konventës nacionale të BE-së në RMV

Shkup, 1 dhjetor – Ministria e Drejtësisë dhe Konventa Nacionale për BE-në në Republikën e Maqedonisë së Veriut sot nënshkruan memorandum bashkëpunimi në kuadër të Sesionit të pestë plenar të Konventës nacionale për BE-në në Maqedoninë e Veriut, që u mbajt në Kuvend.

Nënshkrimi i memorandumit, ishte dhënë, është vetëm një konfirmim i bashkëpunimit të suksesshëm shumëvjeçar që Ministria e Drejtësisë e ka me Konventën nacionale, kurorë e procesit që rezultoi me një dialog jashtëzakonisht të dobishëm dhe diskutime gjithëpërfshirëse kushtuar çështjeve eurointegruese të të gjithë aktorëve relevantë: institucione shtetërore, sektori qytetar, bashkësia akademike dhe të tjera.

Në nënshkrimin e memorandumit u potencua se bashkëpunimi me këtë platformë të rëndësishme e cila i bashkon të gjitha subjektet në rrugën evropiane, do të vazhdojë edhe në të ardhmen, ndërsa Ministria e Drejtësisë, sikurse deri më tani, me kujdes do t’i shqyrtojë rekomandime për përmirësimin e gjendjeve në legjislaturë dhe praktikë duke e dhënë maksimumin e vet për përmirësimin e kushteve për punë në organet e jurisprudencës, ndërsa me atë edhe përmirësimin e qasjes së qytetarëve në të drejtat dhe rritjen e sigurisë juridike për të gjithë.

Related posts

Taravari: Nëse nuk kandidon Z.Sela përsëri për kryetar, do ta shqyrtoj për vete

Z.H

Demiri nga BESA: Të përgjysmohet ose të hiqet përkohësisht akciza e naftës!

Z.H

Normalizohet komunikacioni në rrugën Prilep – Gradsko

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More