Agjencia Zhurnal.mk.

MASH: Sivjet shpenzimet për furnizimin e librave janë ulur për 10 milionë denarë

Shkup, 26 gusht – Shërbimi pedagogjik dhe ekipi negociator i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës këtë vit arritën përmes negociimit të ulin çmimin e përgjithshëm të blerjes së librave shkollore për 10 milionë denarë, të cilët sipas zgjidhjes aktuale ligjore që e rregullon këtë fushë . miratohen për t’u zbatuar në shkollat në vend dhe për të cilat MASH nuk I posedon të drejtat e autorit, por janë pronë e shtëpive botuese dhe autorëve.

 

Kjo ka një rëndësi të madhe sepse çdo kursim nënkupton rishpërndarjen e fondeve për realizimin e një investimi tjetër, për shembull për të përmirësuar infrastrukturën arsimore.

Këtë e theksoi drejtoresha e Shërbimit pedagogjik në përbërje të MASH-it, Vangelija Veleva gjatë vizitës në shkollën fillore “Kërste Petkov Misirkov” në Radovish, ku, si në të gjitha shkollat e tjera, procesi i dorëzimit të teksteve shkollore dhe mësimdhënies materialet janë duke u zhvilluar. siç tha ai, do të përfundojë në kohë, para fillimit të vitit shkollor.

Related posts

ASH kërkon seancë urgjente të Kuvendit për vazhdimin e regjistrimit për 10 ditë

D V

Thaçi: E vërteta për billbordet është ndryshe nga ajo se çfarë ka thënë policia

D V

Osmani: Punojmë në të gjitha frontet e mundshme që sa më shpejt t’i fillojmë negociatat

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More