Agjencia Zhurnal.mk.

“Masë kritike” gjatë natës për siguri më të madhe në komunikacion

Shkup, 28 korrik – Shoqata joformale për çiklizmën urban “Në biçikletë” e organizon Masën e 87-të kritike të titulluar “Kërkojmë masa për bishat e natës”. Ajo është e përkushtuar në sigurinë në trafik dhe në ndryshimet sistematike që duhet të bëhen që të mbrohen kategoritë më të cenueshme të qytetarëve.

 

Rruga që do të kalohet do të jetë përmes zonës në qendër të qytetit, me më shumë xhiro nëpër bulevardeve kryesore. Sipas Shoqatës, këto vende kryesisht drejtohen të pasigurta dhe pjesëmarrësit në trafik vuajnë, por edhe banorët të cilët janë viktima të ndotjes nga zhurma të shkaktuara nga vozitja e paligjshme.

Siç është paralajmëruar, pjesëmarrësit do të mblidhen në orën 21:00 në sheshin “Maqedonia” dhe do të vozisin përmes bulevardeve para qendrës tregtare “Mavrovasja”, Pishinës Olimpike dhe Kryqit të Kuq, “Ramstor”, “Nova Makedonija”, Katedralja, Qeveria, Parku i qytetit, A1 Arena “Boris Trajkovski”, Spitali ushtarak, QT “Leptokaria” dhe “Aradhet partizane” deri te Sheshi që përfundon në Parkun e Gruas luftëtare.

Pjesëmarrësit në orën 21:20 – 21:30, do të ndalen në bulevardin “Koço Racin” pranë Kryqit të Kuq për t’i bërë nderimet e tyre Bilall Lamallarit, i cili u përplas në vendkalimin për këmbësorë dhe humbi jetën pak më vonë. Një biçikletë e bardhë (biçikletë fantazmë) do të instalohet në këtë vend pasi, siç thonë ata, një kujtesë për të gjitha institucionet që mund të ndihmojnë në uljen e numrit të vdekjeve të trafikut dhe për të arritur në zero.

Sipas Shoqatës “Në biçikletë”, të gjithë pjesëmarrësit në trafik duhet të jenë dukshëm më të kujdesshëm. Në orët e natës ka trafik dukshëm më të pasigurt, vozitet me shpejtësi marramendëse, nën ndikimin e alkoolit dhe duke kaluar në dritë të kuqe.

Organizatori përmend se është e mundur që rruga të shkurtohet nëse ka aktivitete të papritura rreth qytetit ose në “Masën kritike”. Kjo është një nga masat më të gjata kritike, me gjatësi prej 11.5 kilometra.

Related posts

Në Ohër deri në ora 11 kanë votuar 17,7 për qind, në Debërcë 18 për qind e personave me të drejtë vote

D V

Bejta premton zgjidhje për deponinë “Rusino”

D V

Filipçe: Në Klinikën e Endokrinologjisë është hapur Qendër Diagnostikuese Endokrinologjike

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More