Agjencia Zhurnal.mk.

Masat aktuale për hyrje në Greqi vazhdohen për edhe një javë

Shkup, 22 korrik – Deri më 29 korrik janë vazhduar rregullat aktuale për hyrje në Greqi, gjegjësisht dokument i detyrueshëm për Kovid-19 dhe formular i plotësuar PLF, në përputhje me vendimin e ri ministror të qeverisë greke “Parakushte për hyrje në vend që të kufizohet përhapja e Kovid-19”, që këtë mëngjes hyri në fuqi, njofton korrespondentja e MIA-s nga Athina.

 

Maqedonia e Veriut është ende në listën e vendeve të treta për të cilat nuk zbatohet ndalimi i hyrjes në Greqi, të gjitha vendkalimet kufitare tokësore janë të hapura dhe udhëtimi në Greqi kërkon një certifikatë vaksinimi ose PCR test negative ose të shpejtë ose konfirmim të një virusi, së bashku me formularin e plotësuar PLF.

Më konkretisht, sipas vendimit të ministrit, të gjithë vizitorët, “pavarësisht nga shtetësia dhe mënyra e hyrjes në vend” kanë dy mundësi dhe një mundësi alternative, për sa i përket dokumenteve që duhet të paraqesin dhe kanë të bëjnë me Kovid-19, ndërsa MIA raporton në detaje të gjitha parakushtet për të udhëtuar në Greqi.

Opsioni i parë është të keni përfunduar vaksinimin 14 ditë para udhëtimit dhe të paraqisni një certifikatë vaksinimi në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht, të lëshuar nga një institucion publik dhe të përmbajë të dhënat: emrin dhe mbiemrin, siç janë të shënuara në pasaportë, llojin e vaksinës dhe numrin e dozave, së bashku me datat e administrimit.

Mundësia e dytë është me test negativ: ose PCR e marrë në 72 orët e fundit para udhëtimit ose një test antigjeni (i shpejtë) i marrë 48 orë më parë. Për të dy opsionet, testi duhet të jetë në një laborator privat ose të aprovuar nga shteti i vendit të origjinës dhe çertifikata duhet të jetë në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermane, italisht, spanjisht ose rusisht, si dhe për certifikatën. Përmban emrin dhe mbiemrin e personit që udhëton, siç është regjistruar në pasaportë.

Në mënyrë alternative, siç thuhet në vendimin zyrtar, vizitorët në Greqi mund të paraqesin një certifikatë të sëmundjes pas testit laboratorik me PCR ose test antigjeni (të shpejtë) dhe certifikata lëshohet 30 ditë pas testit të parë pozitiv dhe vlefshmëria e saj është deri në 180 ditë më vonë.

Dokumenti duhet të jetë nga një institucion publik ose nga laboratorë të aprovuar nga vendi i origjinës, të përmbajë të dhëna për pasaportë dhe përsëri, ai mund të jetë në disa gjuhë, gjegjësisht greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht.

Kovid certifikata digjitale evropiane është edhe një mundësi alternative për hyrje në Greqi.

Obligimet konkrete për udhëtim vlejnë për fëmijët me 12 vjet të mbushura.

Për më tepër, për udhëtime, formulari elektronik PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) është i detyrueshëm, i cili duhet të plotësohet përmes faqes në internet https://travel.gov.gr nga shtatë në një ditë para nisjes, pas së cilës do të merrni një konfirmim me një kod QR dhe konsiderohet si një dokument i nevojshëm për hyrjen në Greqi.

Të gjithë vizitorët në Greqi, pavarësisht nga vendi i origjinës, mund të testohen, dhe zgjedhja bëhet sipas algoritmit shëndetësor dhe me ndihmën e kodit nga formulari PLF.
Nëse testohen, do të duhet t’I presin rezultatet.

Nëse rezultati është pozitiv, parashikohet një karantinë dhjetë ditore, ndërsa nëse është për njerëzit që kanë përfunduar vaksinimin 14 ditë më parë, atëherë izolimi i detyrueshëm është shtatë ditë.

Në ditën e fundit të karantinës, ata që dolën pozitivë nevojitet të bëjnë PCR test.

Për shkelje të masave dhe detyrimeve ligjore, parashikohen gjoba nga 500 deri në 5,000 euro.

Për të hyrë në Greqi, të gjitha pikat kufitare tokësore janë të hapura 24 orë në ditë, me përjashtim të Merzanit për në Shqipëri, e cila është e hapur nga ora 8 e mëngjesit deri në ora 8 pasdite, kështu që ju mund të udhëtoni nga Maqedonia e Veriut në fqinjin jugor përmes Evzonit (Bogorodicë), përmes Niki (Mexhitlija) dhe Dojran.

Në listën e vendeve për të cilat përjashtimi nga ndalimi i hyrjes në Greqi të shtetasve të vendeve të treta, përveç Maqedonisë së Veriut udhëtimi lejohet gjithashtu për shtetasit e Azerbajxhanit, Australisë, Shqipërisë, Bosnjës dhe Hercegovinës, Armenisë, Emirateve të Bashkuara Arabe, SHBA, Britania e Madhe., Japonia, Jordania, Izraeli, Kanada, Katari, Kina, Kosova, Kuvajti, Bjellorusia, Libani, Mali i Zi, Moldavia, Bahreini, Brunei, Zelanda e Re, Koreja e Jugut, Ukraina, Rusia, Arabia Saudite, Serbia, Singapori dhe San Marino, Andorra, Vatikani dhe Monako.

Në vendim, siç transmeton MIA, thotë se turistët, gjatë qëndrimit të tyre në Greqi, duhet të respektojnë masat që zbatohen për grekët.

Vendimi i parë ministror “Parakushte për hyrjen në vend për të kufizuar përhapjen e Covid-19” u njoftua në 14 maj të këtij viti, kur pas një pauze prej 14 muajsh u hap kalimi kufitar Evzoni (Bogorodicë) dhe qytetarëve të Maqedonisë së Veriut u lejohej të hyjnë në Greqi., dhe prej atëherë vazhdohet çdo javë.

Related posts

Pahor: Duhet kompromis i pranueshëm për Maqedoninë e Veriut dhe Bullgarinë

D V

Nënshkruhet kontrata për ndërtimin e Teatrit të Tetovës faza e dytë (VIDEO)

D V

Bastisje në Kumanovë, arrestohet një 19-vjeçar!

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More