Agjencia Zhurnal.mk.

Marrëveshja e re Kolektive për nëpunësit e Mbrojtjes dhe Ushtri deri në fund të vitit

Shkup, 13 dhjetor – Ministrja e Mbrojtjes, Sllavjanka Petrovska sot pati një takim me përfaqësuesit e Sindikatës së Pavarur të Mbrojtjes, në të cilin u arrit marrëveshje që deri në fund të vitit të nënshkruhet Marrëveshja e re Kolektive, e cila do të avancojë të drejtat e nëpunësve në mbrojtje dhe Ushtri, thuhet në njoftimin e Minstrisë së Mbrojtjes.

“Kjo është vazhdimësi e bashkëpunimit të suksesshëm të ministres Petrovska me sindikatat e mbrojtjes, i cili deri më tani ka rezultuar me ndryshime në Ligjin për Shërbim në Armatë, me të cilat janë futur paga më të larta, janë rritur të ardhurat mujore me kompensim banimi mujor, është përmirësuar statusi i pjesëtarëve të Armatës, është prezantuar pagesa e largimit për ushtarët profesionistë mbi 45 vjeç, kushte më të mira pensioni dhe një sërë përfitimesh të tjera për pjesëtarët e Ushtrisë.

Bashkëpunimi i ministrit me sindikatat pas miratimit të këtij ligji vazhdoi me ritme të pandërprera, gjë që çoi në hartimin e një ligji të ri për nëpunësit e mbrojtjes, me të cilin prezantohen një sërë përfitimesh si për zyrtarët administrativë ashtu edhe për të gjitha kategoritë e nëpunësve në Ministrinë e Mbrojtjes”, thuhet në njoftim.

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Mbrojtjes, Vanço Isajov, shtojnë nga atje, përshëndeti procesin e miratimit të Ligjit për Nëpunësit e Mbrojtjes, i cili aktualisht ndodhet në procedurë parlamentare.

Related posts

Ambasadorja ukrainase në Shkup: Agresioni rus në Ukrainë, sulm ndaj gjithë botës demokratike

Xh M

Mjekët kërkojnë rritje pagash e pacientët shërbime

Xh M

Dallimet në paga, rritet numri i punëtorëve me pagë minimale, Sektori IT kryeson me pagë më të lartë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy