Agjencia Zhurnal.mk.

Markovski: Për momentin nuk mund të vlerësohet nëse ura Bellasica në Shkup është e sigurt për përdorim apo jo

Shkup, 28 shtator – Dekani i Fakultetit të Ndërtimtarisë në Shkup, Goran Markovski, thotë se për momentin nuk është e mundur të vlerësohet nëse ura Bellasica në Shkup është e sigurt për përdorim apo jo, dhe mbetet në qëndrimin e tij se nevojiten hetime të  thelluar dhe më gjithëpërfshirëse për të përcaktuar gjendjen e urës, e cila disa muaj më parë ishte përfshirë nga zjarri.

“Lidhur me urën Bellasica dhe sigurinë e shfrytëzimit të saj, deri më tani kam bërë disa deklarata në publik. Pikëpamja ime se ka nevojë për hetime më të thelluara dhe më të gjera për të përcaktuar për të konfirmuar gjendjen e tij është e qartë. As unë dhe as Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit nuk kemi ndonjë informacion mbi bazën e të cilit është marrë vendimi për vënien në përdorim të pjesshëm. Duke pasur parasysh këtë mungesë informacioni, në këtë moment nuk mund të jap një deklaratë më të prerë dhe më të saktë nëse ura është e sigurt për përdorim apo jo”, tha Markovski në përgjigje të pyetjes së gazetarit në Simpoziumin e sotëm të Shoqatës së Inxhinierëve të Ndërtimit të Maqedonisë, të quajtur “Ndërtimet rezistente”. 

Related posts

Uji për pije në Shkup është i sigurt dhe mikrobiologjikisht cilësor

D V

Nxënës, shokë, prindër, qytetarë nënshkruhen në Librin e zisë në SHF “Johan Hajnrih” – Pestaloci” për të ndjerën Vanja Gjorçevska

D V

QMK: 1,522 thirrje në 112, gjithsej 25 zjarre në fundjavë

D V