Agjencia Zhurnal.mk.

Mariçiq: Selia e VMRO-DPMNE-së është në Budapest e jo në Shkup

Shkup, 8 tetor – Ministri i drejtësisë, Bojan Mariçiq, mbrëmë në 24 analizë, sa i përket veprimeve të VMRO-DPMNE-së, shpreht se ata udhëzimet i marin nga Budapesti dhe jo prej këtu në Shkup.

 

Sipas tij, selia e VMRO-DPMNE-së është në Budapest, transmeton Zhurnal.

“Selia e VMRO-DPMNE-së nuk është në Shkup, por në Budapest. Komandat vijnë prej atje, kandidatët për zgjedhje lokale i marin prej atje udhëzimet për veprime politike”, tha ministri.

Ai shtoi se vendi ynë ka katër propozime pozitive nga Komisioni Evropian për dallim nga koha e VMRO-DPMNE-së kur ky propozim ishte i ngrirë.

“Në mars vitin e kaluar morëm vendim për fillim të negociatave nga 27 shtete, ku edhe Bullgaria na dha mbështetje. Faza e ardhshme është miratimi i kornizës negociuese dhe konferenca e parë ndërqeveritare. Ne jemi para asaj faze, e cila nuk ndodhi përshkak se Bullgaria kërkon mënyrë si çështjet bilaterale t’i imponojë në këtë kornizë negociuese. Ne udhëheqim politikë serioze dhe përgjegjëse për dallim nga Vllatko Gjorçev dhe VMRO-DPMNE. Ne nuk e mbajmë shtetin për 10 vite në tunel, nuk njihet vendi ynë si shtet i robëruar. Ne nuk jemi dhe nuk kemi qenë të hidhëruar me shtetet fqinje”, tha Mariçiq.

Ai shtoi se derisa dikush është simbol i politikave përgjegjëse dhe mendon se interesat kombëtare ndërtohen me buste milionëse, ajo është VMRO-DPMNE.//Zhurnal.

Related posts

Pendarovski: Bashkëpunimi me fqinjët është test lakmues për gatishmërinë e anëtarësimit në BE

D V

AOB: Të eliminohen barrierat për të udhëhequr biznes

Z H

Osmani: Marrëdhëniet e mira me Bullgarinë nuk kanë alternativë, do të kërkojmë zgjidhje

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More