Agjencia Zhurnal.mk.

Maqedonia e Veriut zyrtarisht bëhet anëtarja e 103të e GFCE

Shkup, 25 nëntor – Me iniciativë të zv.kryeministres, Sllavica Grkovska, MAqedonia e Veriut është bërë anëtare e 103-të e GFCE – Global Forum on Cyber Expertise, ku marin pjesë dhe bahskëpunojnë qeveritë e vendeve më të zhvilluara të botës në temën e sajber sigurisë, organizata si OSBE, Banka Botërore, Kombet e Bashkuara, Unioni Evropian, Këshilli i Evropës, Interpoli e shumë të tjerë, informon Zhurnal.

Qeveria e Maqedonisë së Veriut me të gjitha ministritë dhe institucionet të cilat janë përkushtuar në këtë fushë, në korniza të GFCE do të punojnë në katër tema: Politika dhe strategji, menaxhment i incidenteve dhe mbrojtje e infrastrukturës nga sajber sulme, sajber kriminal, sajber kulturë dhe ndërtimin e kapaciteteve.

Përmes GFCE do të punohet në rritjen e bashkëpunimit ndërkombëtar dhe koordinim të Qeverisë dhe organizatave të cilat japin mbështetje dhe punojnë në sajber temën në Maqedoninë e Veriut, për çka GFCE ka përpunuar platformë për monitoring dhe koordinim të projekteve dhe aktiviteteve.

https://cybilportal.org/projects-by?page=country&_sft_country=north-macedonia

Siguria sajber është element kyç në çdo shtet dhe me rëndësi të veçantë për RMV-në dhe përforcmimin e sigurinë sajber dhe sajber rezistencën, dhe së bashku me partnerët ndërkombëtar do të vazhdojmë fuqishëm të punojmë dhe të zhvillohemi në këtë temë që të arrijmë standardet e BE-së për shoqërinë sajber siguri, duke i mbrojtur qytetarët dhe llogaritë shtetërore nga sulmet sajber./Zhurnal.mk

Related posts

LSM: Sot 92 për qind e punëtorëve duhej të pushonin, ndërsa të tjerët të marrin mëditje më të larta

D V

Ristevski: Shteti të vendos përmbarues shtetëror

Xh M

Gërkovska: Ne jemi ende prapa në planin për barazi gjinore

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More