Agjencia Zhurnal.mk.

Maqedoni: Qeveria pritet të shpallë gjendje krize në sektorin energjetik

Shkup, 9 nëntor – Sipas njoftimeve, Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot pritet të shpallë gjendje krize në sektorin energjetik, për të injektuar mjete buxhetore në kompanitë energjetike.

 

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi, javën e kaluar njoftoi se do t’i propozojë Qeverisë të shpallë gjendje krize në sektorin energjetik.

““Do të shpallet gjendje krize në sektorin energjetik, me të vetmin qëllim që të mund të injektohen mjete buxhetore, drejtpërdrejt në kompanitë energjetike në vend duke përfshirë këtu elektranat e Maqedonisë dhe MEPSO-në për të rritë likuiditetin e tyre”.

“Vec është publikuar urdhëresa, gjatë ditës së nesërme dhe të premten do të kemi takime me anëtarët e komisionit të cilët janë paraparë në kuadër të urdhëresës për shpalljen e gjendjes së krizës, dhe unë si ministër i Ekonomisë, në seancën e parë të Qeverisë, e cila parashihet të jetë ditën e martë, do t’i propozojë Qeverisë që të shpallim këtë gjendje krize”, theksoi ministri Bekteshi.

Shpallje të gjendjes së krizës në sektorin energjetik, më herët ka kërkuar edhe bashkësia afariste

Related posts

Fillon ndërtimi i transmetuesit 400-kilovoltësh Manastir – Elbasan

Redaksia

Kompanitë e Danela Arsovska nuk paguanë energji elektrike, borxh prej 54,000 euro, dokumentet zbulojnë skandal të madh për kandidaten e Gruevskit

D V

Konventa kombëtare e BE-së do ta zhvillojë debatin “Çfarë qëndron në rrugën e zbatimit të legjislacionit anti-korrupsion?

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More