Agjencia Zhurnal.mk.

LOE: Ligji i ri për mbetjet elektrike imponon tarifa të rritura në mënyrë joreale për kompanitë

Shkup, 12 janar – Ligji për menaxhimin e pajisjeve elektrike dhe elektronike dhe mbeturinave të pajisjeve elektrike dhe elektronike, zbatimi i të cilit filloi më 1 janar të vitit 2022, nuk ofron zgjidhje cilësore për reduktimin e ndikimeve të dëmshme mjedisore dhe mirëmbajtjen e vazhdueshme. e aktivitetit aktiv dhe likuiditetit të subjekteve afariste sepse vendos taksa të rritura në mënyrë joreale mbi ndërmarrjet, sipas Lidhjes së Odave të Ekonomisë (LOE).

 

Sipas LOE-së, parandalimi apo zvogëlimi i ndikimeve negative nga krijimi dhe trajtimi i mbeturinave të pajisjeve elektrike dhe elektronike është një çështje që duhet të rregullohet si duhet, e cila mund të arrihet me ndryshimin e ligjit.

LOE gjithashtu thekson se ende nuk janë harmonizuar dhe nënshkruar marrëveshjet e reja për trajtimin e pajisjeve elektrike dhe elektronike me mbajtës kolektiv, si dhe nuk janë miratuar aktet nënligjore që duhet të rregullojnë çështjet lidhur me trajtimin e pajisjeve elektrike dhe elektronike.

Njëkohësisht theksohet se problemi i është drejtuar Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor si dhe Qeverisë së RMV-së, por ende nuk ka përgjigje për iniciativën për organizimin e takimit të punës.

Related posts

Kosova vendi më i lirë për të jetuar – Zvicra vendi më i shtrenjtë në Evropë

D V

Thirrje publike për asistent digjital për lehtësim për qasje në programet për ndihmë ekonomike shtetërore

Z H

Analizë: Pse gjithnjë objektet gastronomike janë në shenjë të masave restriktive!?

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More