Agjencia Zhurnal.mk.

Ky tharës flokësh mund të zbulojë sëmundjet e fshehura të zemrës

Një tharëse flokësh e drejtuar në lëkurë mund të zbulonte sëmundje të fshehura të zemrës.

Pajisja eksperimentale – testuar kohët e fundit në 100 persona në Francë – ndezin rreze lazer nëpër lëkurë, njofton Klan Kosova.

Brenda saj është një çip kompjuterësh që analizon shpejtësinë dhe drejtimin e trarëve pasi ata kërcejnë nga enët e gjakut, të cilat konvertohen në një rezultat ngurtësie.

Ngurtësi arteriale është një masë e saktë e gjendjes së enëve të gjakut dhe mund të japë një paralajmërim për sëmundjet e zemrës.

Enët e shëndetshme të gjakut janë elastike dhe i japin rrugën lehtësisht nën forcën e gjakut duke kaluar nëpër. Të sëmurët janë të ngurtë dhe nuk shtrihen lehtësisht.

Kjo rrit rrezikun e arterieve duke u ngushtuar ose bllokuar nga një mpiksje.

Mjekët zakonisht e vlerësojnë rrezikun e zemrës duke u përqëndruar në treguesit e niveleve të kolesterolit, presionit të gjakut, pirjes së duhanit, dietës dhe mënyrës së jetesës.

Related posts

Nesër stuhia diellore do të godasë Tokën

Xh M

Rreziqet nga ekspozimi i tepruar në diell

Xh M

Studimi i ri tregon rëndësinë e ushtrimeve dhe regjimit ushqimor

Lea Muslija

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More