Agjencia Zhurnal.mk.

Kur të burgosurit e udhëheqin burgun

Në mars të vitit 1973, rojet e burgut të sigurisë maksimale, “Walpole”, në Masaçusets të ShBA-së, hynë në grevë. Atëherë të burgosurit i morën përsipër detyrat e burgut.

 

Për tre muajt e ardhshëm, të burgosurit e udhëhoqën jetën e përditshme në burg, të ndihmuar nga një grup vëzhguesish të jashtëm.

Bobby Dellelo ka vuajtur dënimin në “”Walpole, për një vrasje – akuzë kjo që u rrëzua më vonë. Ai luajti rol kryesor në marrjen – e pa dëgjuar më parë – të kompetencave të burgut prej vet të burgosurve.

Për më shumë, shikojeni materialin e përgatitur nga BBC. 

When the prisoners took over the jail

In March 1973, prisoners took control of a US maximum security jail for three months, after the guards went on strike. Former inmate Bobby Dellelo recalls his role in the unprecedented action. Hear more from Witness History: https://bbc.in/3t64pmB

Posted by BBC World Service on Saturday, May 1, 2021

Related posts

Java e filmit shqiptar prej 21 deri më 26 tetor në Kinotekë

D V

Lista e plotë e fituesve në “Tony Awards”

D V

Politika duhet të ketë frikë nga populli dhe jo populli nga politika

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More