Agjencia Zhurnal.mk.

Kryeprokurorët dhe prokurorët obligohen t’u raportojnë mbikëqyrësve kur komunikojnë me pushtetet tjera, KPK sqaron vendimin

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) sqaron se vendimi i cili obligon kryeprokurorët dhe prokurorët që t’i njoftojnë mbikëqyrësit e tyre të drejtpërdrejtë, përkatësisht Kryeprokurorin e Shtetit dhe Kryesuesin e Këshillit Prokurorial, lidhur me komunikimin me përfaqësuesit e pushteteve të tjera, ka për qëllim respektimin e plotë të hierarkisë institucionale dhe funksionimin e sistemit prokurorial në mënyrë sa më të koordinuar dhe efikase.

 

Në njoftimin e KPK-së thuhet ky vendim nuk e kufizon apo ndalon komunikimin me pushtetet e tjera, mirëpo vetëm obligon kryeprokurorët dhe prokurorët që t’i njoftojnë mbikëqyrësit e drejtpërdrejtë për çdo komunikim dhe takim që zhvillojnë me përfaqësuesit e pushtetit legjislativ, ekzekutiv dhe me përfaqësuesit e institucioneve ndërkombëtare.

“Për hir të informimit të drejtë dhe të saktë, ky vendim nuk e kufizon apo ndalon komunikimin me pushtetet e tjera, mirëpo vetëm obligon kryeprokurorët dhe prokurorët që t’i njoftojnë mbikëqyrësit e drejtpërdrejtë për çdo komunikim dhe takim që zhvillojnë me përfaqësuesit e pushtetit legjislativ, ekzekutiv dhe me përfaqësuesit e institucioneve ndërkombëtare”, thuhet në njoftimin e KPK.

Ndryshe, mbrëmë në media u raportua se KPK dyshon për takime të fshehta private të prokurorëve me politikanë.

Për këtë u tha se KPK ka marrë vendim për ta ndaluar këtë, ndërsa Ministria e Drejtësisë i ka mohuar pretendimet.

Related posts

Ugljanin falënderon Konjufcën për miratimin e Rezolutës që dënon gjenocidin në Srebrenicë

D V

Arrestohet ish-sekretari i Ministrisë së Ambientit, Arben Çitaku

Z H

Ministria e Jashtme s’ua vazhdon kontratën pesë studentëve nga Lugina që kishin nisur punën aty

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More