Agjencia Zhurnal.mk.

Kryeministrit Zaev mori pllakë nga studentët e UEJL-së për mbështetje dhe realizimin e politikave rinore

Shkup, 17 dhjetor – Kryeministri Zoran Zaev mori pllakë në shenjë falënderimi për angazhimet dhe mbështetjen e tërësishme për studentët për realizimin e politikave rinore në takimin e sotëm me anëtarët e parlamentit studentor nga Universiteti i Evropës Juglindore, Tetovë dhe kryetari Agron Demiri.


Në takim u diskutua për bashkëpunimin ndërinstitucional, rëndësinë e studentëve dhe rolin e tyre në zhvillimin ekonomik të vendit, si dhe kushtet e krijuara nga Qeveria për qytetarët akademik

Gjithashtu u diskutuan masat e realizuara si vakti i subvencionuar studentor, bursa nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, shtesa për të rinjtë, si dhe Ligji për pjesëmarrjen e të rinjve dhe politikat rinore.

Kryeministri Zaev përgëzoi Universitetin e Evropës Juglindore i cili vazhdimisht po rrit numrin e studentëve, të cilët më pas përshtaten në tregun e punës dhe nënvizoi se kjo në vetvete flet për përkushtimin e lartë të studentëve dhe të tërë stafit, shërbimeve akademike dhe administrative.

“Besoj se me kompetencat dhe njohuritë tuaja të fituara do të zhvilloni potencialet tuaja në vend, në punë dhe do të kontribuoni në zhvillimin e vendit. Mbështetja për studentët do të rritet dhe ajo që është e rëndësishme është të ofrohet cilësi. Ne jemi një vend i vogël, por arrijmë të përballemi me sfidat, të zhvillojmë ekonominë dhe sistemin në të cilin të rinjtë do të kontribuojnë dhe do të realizohen me sukses në fushën që kanë zgjedhur”, tha Zaev, duke shtuar se studentët përmes Grupit të punës MASH-TË RINJ në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, marrin pjesë në krijimin e politikave të suksesshme rinore dhe konsultohen për nevojat e tyre të cilat më tej zbatohen në masa konkrete.

Kryetari i Parlamentit Studentor Demiri u shpreh i kënaqur për bashkëpunimin e hapur të deritanishëm dhe theksoi se fondet e ndara nga shteti për Universitetin e Evropës Juglindore ndahen për bursa studentore meritore dhe sociale. Ai shprehu mirënjohje për bashkëpunimin dhe mbështetjen e të rinjve për nxitjen e rritjes së bursave studentore, si dhe për vendosjen e vaktit të subvencionuar për të gjithë studentët e universiteteve shtetërore dhe private në vlerë prej 2.400 denarë.

Në takim u diskutua edhe për sfidat dhe drejtimet që duhet të ndërmerren në të ardhmen për të përmirësuar standardin e studentëve. 

Related posts

Takim i Mickoskit me eurodeputeten Ualsman dhe drejtorin e “Konrad Adenauer”, Braun

D V

Anzhe Logar para PE-së: Rruga e vendeve të Ballkanit Perëndimor drejt BE-së nuk do të jetë autostradë, por rrugë e vogël me shumë kthesa

D V

Maqedoni, zvarritet miratimi i ligjit për ndalimin e përdorimit të qeseve të plastikës

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More