Agjencia Zhurnal.mk.

Kryeministri Kovaçevski: Nuk e kam ndërmend të jep dorëheqje

Shkup, 19 maj – Kryeministri Dimitar Kovaçevski thotë se nuk e ka ndërmend të jep dorëheqje në qoftë se deri në nëntor nuk realizohen ndryshimet kushtetuese që nevojiten për hapjen e kapitujve në bisedimet për anëtarësim të vendit në BE..

Kovaçevski thotë se ndryshimet kushtetuese janë obligim i çdo faktori politik e shoqërorë.

“Nuk mendoj sepse Qeveria ka kompetencat e saj rreth drejtimit të shteti. Detyrim për ndryshimet kushtetuese është shumica prej 2/3. Kjo nuk është detyrim vetëm i Qeverisë, por i të gjithë faktorëve politik dhe shoqërorë në shtet, është obligim i çdo deputeti, që të merr vendim për të ardhmen e qytetarëve sepse qytetarët tanë duan dhe meritojnë ardhmëri europiane”, tha mes tjerash Kovaçevski.

Related posts

Gërkovska: Pjekuri demokratike në periudhën zgjedhore dhe të dimë të dallojmë aktivitetet partiake dhe shtetërore

Xh M

Skandali në Onkologji huton qytetarët  – S’ka detaje nga Prokuroria për hetimet

Xh M

Mariçiq: Jo ndryshime ligjore, por nevojitet dinamikë ku i gjithë procesi për dhënien e pasaportave do të përfundonte këtë verë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy