Agjencia Zhurnal.mk.

Krem stikash

Përbërësit

  • 1 filxhan i mbushur me stika të pakripura (150 g)
  • ¾ filxhan qumësht të plotë (190 ml)
  • 2 lugë gjelle gjalpë pa kripë (30 g)
  • 100 gr çokollatë e bardhë (rreth 1 filxhan)
  • 1 lugë gjelle sheqer pluhur

Udhëzimet

  1. Vini një tenxhere mesatare të mbushur me ujë për të zier dhe shtoni. I lëmë të ziejnë për 4 minuta më pas i kullojmë dhe i vendosim në një peshqir kuzhine të pastër.
  2. Palosni peshqirin dhe fërkoni stikat në peshqir për të liruar lëkurat. I pastrojmë nga lëkurat.
  3. Shtoni stikat në një përpunues ushqimi me vetëm ¼ filxhan (80 ml) qumësht dhe 1 lugë gjelle sheqer pluhur. Përpunojini për rreth 5 minuta derisa stikat të kthehen në një pastë të lëmuar.
  4. Do t’ju duhet të ndaloni procesorin 3-4 herë për të pastruar anët. Ju do të vini re se stikat kthehen në thërrime, më pas duhet të formohet në një top kur të arrijë në fazën e pastës.
  5. Qumështin e mbetur (½ filxhan/125 ml), gjalpin dhe çokollatën e bardhë e vendosim në një tenxhere të pastër dhe e ngrohim në zjarr të ulët derisa të shkrihet, e lëmë mënjanë.
  6. Transferoni pastën e stikave në një blender dhe derdhni përzierjen e çokollatës së bardhë. Pëprunojeni deri sa të jetë tepër i butë dhe kremoz.
  7. Mund ta rregulloni konsistencën me më shumë qumësht nëse dëshironi (nuk ka nevojë të ngrohni qumështin në fillim).
  8. Ju bëftë mirë!

Related posts

Recetë origjinale për petullat meksikane

Xh M

Supe me perime

D V

Lazanja

D V