Agjencia Zhurnal.mk.

Kosovë: Nga java e ardhshme, qytetarët kanë mundësi të zgjedhin cilën vaksinë duan të marrin

Ministria e Shëndetësisë u ka bërë thirrje qytetarëve që të vaksinohen kundër virusit Covid-19.

 

Në njoftimin e MSh-së, thuhet se nga java e ardhshme qytetarët do të kenë mundësinë për të zgjedhur se cilën vaksinë do ta marrin.

” Duke qenë që stoku aktual me vaksina kundër COVID-19 është i qëndrueshëm, Komiteti për imunizim kundër COVID-19 vendosi që duke filluar nga java e ardhshme qytetarëve t’u ofrohet mundësia që të përcaktohen për llojin e vaksinës që do ta marrin (në konsultim me mjekun e ekipit të vaksinimit), për aq kohë sa ekziston kjo mundësi”, thuhet në njoftim.

Në ndërkohë në Kosovë ka filluar edhe procesi i vaksinimit të personave mbi moshën 40-vjeçare.

Njoftimi i plotë:

Ministria e Shëndetësisë inkurajon qytetarët e vendit që të aplikojnë për marrje të vaksinës kundër COVID-19.

Duke qenë që stoku aktual me vaksina kundër COVID-19 është i qëndrueshëm, Komiteti për imunizim kundër COVID-19 vendosi që duke filluar nga java e ardhshme qytetarëve t’u ofrohet mundësia që të përcaktohen për llojin e vaksinës që do ta marrin (në konsultim me mjekun e ekipit të vaksinimit), për aq kohë sa ekziston kjo mundësi.

Qytetarëve u bëhet thirrje që t’i qasen platformës eKosova për caktim të termineve për vaksinim kundër COVID-19.

Kategoritë të cilat mund ta caktojnë termine për vaksinim janë si në vijim:

· Qytetarët e moshës mbi 40 vjeç.

· Personat me sëmundje kronike pa dallim moshe (me dëshmi mjekësore);

· Qytetarët që i takojnë ndonjërit nga profesionet si: Punëtorë shëndetësorë; Mësimdhënës; Forcat e sigurisë (Policia dhe FSK); pjesëtarët e Këshillit të Sigurisë së Kosovës; pjesëtarët e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë; pjesëtarët e Autoritetit Civil të Kosovës; zjarrfikësit;

· Qytetarët të cilëve u kërkohet vaksinimi nga Ambasadat për udhëtim jashtë vendit (për çështje të vizave).

· Zyrtarët publikë;

· Zyrtarët e Agjencionit të Aviacionit;

· Agjencia Shtetërore e Navigimit Ajror;

· Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari”;

· Zyrtarët doganorë;

· Gazetarët;

· Gastronomia-dëshmi kontrata e punës.

Ministria tërheq vërejtjen se cilado kategori e qytetarëve që merr mesazhin/njoftimin për vaksinim, me rastin e paraqitjes në qendrën e vaksinimit sipas vendbanimit të tij, të ketë me vete dëshmi për kategorinë të cilës i përket.

Vëmendje:

Të gjithë ata qytetar të cilët kanë aplikuar për marrje të vaksinës nga data 29.03.2021 – 15.06.2021 dhe nuk janë kontaktuar, njoftohen se mund ta caktojnë terminin për vaksinim në platformën e-Kosova përmes llogarive të krijuara më parë.

Related posts

Lushtaku për Vlora Çitakun: Do të ishim të lumtur nëse do të bëhej nënkryetare

D V

Në autobusin që u sulmua me armë në Gllogjan ishin tetë persona

D V

Borrell: Situata në Ballkanin Perëndimor – “jo aq e mirë”

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More