Agjencia Zhurnal.mk.

Konferencë përfundimtare e grupit për integrim ushtarak të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO

Shkup, 15 nëntor – Ministria e Mbrojtjes dhe SHM-ja e Armatës sot do ta mbajnë konferencën përfundimtare për integrim ushtarak të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO.

 

Në konferencë, fjalime hyrëse do të kenë, ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska, zëvendës-shef i SHM-së, gjenerali Azim Nuredini dhe kryesuesi i grupit të punës për integrim ushtarak, koloneli Françesko Paçinjo.

Me konferencën përfundimtare rrumbullaksohet procesi i integrimit ushtarak të Republikës së Maqedonisë së Veriut në strukturat komanduese, si dhe struktura e forcave të NATO-s, e cila, siç informojnë nga MM-ja, formaclisht do të shënohet me nënshkrimin e deklaratës së përbashkët e cila do të realizohet më 16 nëntor të vitit 2021, për të cilin qëllim gjatë ditës do të arrijë edhe komandanti i Komandës supreme aleate të NATO-s për transformim, gjeneral Filip Lavinj.

“Përfundimi i procesit të integrimit ushtarak në NATO është dëshmi për përkushtimin e Ministrisë së Mbrojtjes dhe të Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut në realizimin e qëllimeve të dhëna të cilat zhvillohen përmes proceseve transformuese në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Armatë”, theksojnë nga MM-ja.

Related posts

Shahpaska dhe Temellkovski në inspektim të ndërtimit të kopshtit të ri për fëmijë në Draçevë

D V

Quçuk: Të formohet këshill rinor ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë që të rinjtë të zhvillojnë të ardhmen e tyre për BE-në

D V

Xhaferi e vizitoi Pavijonin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Ekspo 2020 Dubai

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More