Agjencia Zhurnal.mk.

Konferencë për energjinë e gjelbër në organizim të MARES

Shkup, 25 tetor – Konferenca inauguruese “Për një të ardhme të gjelbër – udhëzime për kalimin në burime të ripërtëritshme të energjisë” do të mbahet sot në Shkup në organizim të Shoqatës së Maqedonisë për Energji nga Burimet e Ripërtëritshme (MARES).

Në konferencë është paralajmëruar prania e ministrit të Ekonomisë Kreshnik Bekteshi dhe kryetarit të Komisionit Rregullator për Energjetikë (KRRE) Marko Bislimoski. Në kuadër të konferencës do të mbahen katër panele kushtuar tranzicionit të gjelbër, organizimit të tregut të energjisë elektrike dhe bashkimit të tregut, sistemeve të ruajtjes së energjisë dhe sfidave të financimit të projekteve për burimet e rinovueshme të energjisë.

“Ideja e shoqatës buron nga një nismë globale e nisur shumë kohë më parë, – Kalimi i prodhuesve të energjisë elektrike nga fosile, pra ndotës, në jondotës. Ajo iniciativë çon në sigurimin dhe financimin e vetë tranzicionit, përkatësisht financimin e projekteve që do të kishin të bënin me burimet e ripërtëritshme të energjisë”, theksoi dje në takim me mediat kryetari i shoqatës, Sllobodan Popovski.

Sipas ekspertit për klimë investuese dhe menaxhim me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, Endrita Xhaferaj, gjelbërimi i ekonomisë është një nga qëllimet strategjike të BERZH.

“Kalimi në energjinë e gjelbër është i rëndësishëm për të gjithë rajonin, por veçanërisht për Maqedoninë e Veriut, sepse këtu ka një ndryshim nga qymyri në burime të ripërtëritshme të energjisë”, theksoi Xaferaj, duke theksuar mbështetjen e sektorit privat, i cili ka një rol kyç në procesi i këtij tranzicioni.

Related posts

Ambasadorja ukrainase në Shkup: Agresioni rus në Ukrainë, sulm ndaj gjithë botës demokratike

Xh M

Mjekët kërkojnë rritje pagash e pacientët shërbime

Xh M

Dallimet në paga, rritet numri i punëtorëve me pagë minimale, Sektori IT kryeson me pagë më të lartë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy