Agjencia Zhurnal.mk.

Konferencë: Harmonizimi më i madh i kornizës ligjore kombëtare për pagesa digjitale të sigurta dhe të shpejta ndërkufitare

Shkup, 5 tetor – Prania në rritje e teknologjive të reja të pagesave konfirmon rëndësinë e përfshirjes së Bankave Qendrore në zbatimin e politikave për përshpejtimin e procesit të digjitalizimit. Në këtë kontekst, në procesin e digjitalizimit të shërbimeve të pagesave, besimi që publiku ka tek Bankat Qendrore është i rëndësishëm për ruajtjen e stabilitetit të çmimeve si synim kryesor i tyre, deklaruan pjesëmarrësit e panelit të mbajtur dje, në ditën e parë të Konferencës së 14-të për pagesat dhe infrastrukturë tregtare.

 

Tema e Konferencës, e organizuar nga Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë së Veriut me mbështetjen e Bankës Qendrore të Holandës, ishin sfidat dhe mundësitë që sjell vala globale në përdorimin e pagesave digjitale.

Konferenca e 14-të për pagesat dhe infrastrukturën tregtare vijon nesër, si platformë për të shkëmbyer përvoja dhe pikëpamje mbi tendencat dhe sfidat për sigurinë në hapësirën digjitale dhe për bankingun e hapur dhe autentifikimin e përforcuar në epokën e transformimit digjital.

Related posts

Papunësia në Maqedoni shënon 15,7%

Z.H

Digjitalizimi në turizëm është një segment i rëndësishëm për të ardhmen e këtij sektori

Z.H

Partitë opozitare kërkojnë zgjedhje të parakohshme

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More