Agjencia Zhurnal.mk.

Konferenca e nëntë ndërkombëtare për gratë dhe udhëtaret rome – “Ndërtojmë barazi së bashku”

Shkup, 30 nëntor – Në dy ditët në vijim Shkupi do të jetë nikoqir i konferencës së nëntë ndërkombëtare për gratë dhe udhëtaret rome – “Ndërtojmë barazi së bashku”, në organizim të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe Këshillit të Evropës.

Në hapje, siç ishte paralajmëruar, do të drejtohen ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, drejtoresha e përgjithshme për demokraci dhe dinjitet njerëzor pranë Këshillit të Evropës, Marja Ruotanen, ambasadori i misionit të OSBE-së në Shkup, Kilian Val dhe përfaqësuesi i përhershëm. i Programit të Kombeve të Bashkuara për zhvillim në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Armen Gregorian.

Konferenca, siç është paralajmëruar, duhet të shërbejë si një forum shkëmbimi midis shoqërisë civile, grave rome dhe udhëtareve, si dhe në drejtim të ndërtimit të aleancave për të arritur një sistem të koordinuar, gjithëpërfshirës mbështetjeje dhe monitorimi në zbatimin e standardeve kryesore të Këshilli i Evropës dhe organizata të tjera ndërkombëtare dhe autoritete kombëtare që promovojnë barazinë gjinore për të gjitha gratë.

Related posts

Aleksandër Vuçiq, po shqetësohet se po humb BDI-ja e Ali Ahmeti

Xh M

Bytyqi: Pagat në sektorin publik janë rritur me 70 për qind në mesatare që nga viti 2016

Xh M

7 vendet e Bashkimit Evropian me letër Brukselit: Përshpejtoni integrimin e Ballkanit

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy