Agjencia Zhurnal.mk.

Komuna Qendër hapi Zyrën e parë të Energjisë në vend

Shkup, 6 dhjetor – Komuna Qendër ka ndërmarrë një hap të rëndësishëm drejt tranzicionit energjetik duke hapur Zyrën e Energjisë, një iniciativë e cila synon të mobilizojë qytetarët dhe të inkurajojë investime në fushën e energjisë së gjelbër. Zyra, e vendosur në Qendrën Rinore “Maticno”, ofron një hapësirë informative dhe këshilluese për qytetarët, ku ata mund të marrin informacion mbi mundësitë e investimit në energji dhe të mësojnë rreth tranzicionit të energjisë së gjelbër dhe të drejtë.

Sot, Asociacioni për Shoqëri të Gjelbër-Griner organizoi një punëtori të parë, në të cilën pjesëmarrësit, përfshirë kryetarin e Komunës Qendër Goran Gerasimovski, qytetarë, organizata joqeveritare, këshilltarë dhe anëtarë të administratës, diskutuan për të bërë Komunën Qendër një vetë energjetike. Përmes kësaj punëtorie, ata u fokusuan në plane dhe hapa konkrete që do të ndihmojnë në pavarësinë energjetike të komunës dhe mbështetën iniciativën për transformim të ndërmarrjes “Energija Centar”.

Goran Gerasimovski, kryetari i Komunës Qendër, shpalli fillimin e procesit të tranzicionit energjetik me themelimin e shoqërisë tregtare “Energija Centar”, e cila do të merret me prodhimin dhe shitjen e energjisë elektrike. Ai theksoi se një sistem fotovoltaik është tashmë instaluar në çerdhen “Pepelashka”, duke siguruar rrymë për periudhën e dimrit dhe shënoi se shkollat fillore do të jenë në fokus për instalime të ngjashme në të ardhmen.

Punëtoritë në Zyrën e Energjisë do të vazhdojnë në ditët në vijim, duke përfshirë ditë të hapura për komunikim me qytetarët. Kjo nxit transparencën dhe përfshirjen e qytetarëve në projektet për efiçiencë energjetike dhe ofrimin e subvencioneve për projekte të tjera në dobi të komunitetit, siç janë subvencionet për ashensore, çatitë dhe fasadat.

Related posts

Brenda pesë vjetësh dyfishohet çmimi i banesave në Shkup

Xh M

IPIS demanton: Anketa që shpërndahet në rrjete sociale është e rrejshme

Xh M

Rusia bën propagandë në Ballkan – shfrytëzon profesorë, politikanë dhe klerikë fetarë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy