Agjencia Zhurnal.mk.

Komisioni për Transport dhe Lidhje debaton për ndryshime në Ligjin për ndërtim

Shkup, 20 shtator – Komisioni parlamentar për transport, lidhje dhe ekologji sot filloi debatin amendamentues për Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për ndërtim, i cili me propozim të Qeverisë po miratohet me procedurë të shkurtuar. Me ndryshimet parashikohen procedura të thjeshtuara për ngritjen e centraleve fotovoltaike.

 

Në diskutimin e deritanishëm, një amendament është pranuar dhe një është refuzuar. Gjatë debatit për amendamentin e tretë të propozuar, u shpall një pauzë e shkurtër.

Në seancë është i pranishëm edhe ministri i Transportit dhe Lidhjeve Blagoj Boçvarski.

Ndryshimet dhe shtesat janë për të zbutur pasojat e krizës energjetike, me të cilën qytetarët dhe komuniteti i biznesit do të mund të vendosin termocentrale fotovoltaike për prodhimin e energjisë elektrike sa më shpejt dhe në kushte sa më të favorshme.

Ndryshimet e propozuara parashikojnë që termocentralet fotovoltaike mund të instalohen në objekte individuale deri në 6 kilovat dhe nga të gjitha subjektet konsumatore-prodhuese deri në 40 kilovat.

Ligji i ri parashikon thjeshtimin e procedurave dhe është thelbësore që qytetarët të mos kenë nevojë për zgjidhje nga komuna për instalimin e termocentraleve fotovoltaike.

Related posts

Vidhet pajisja kompjuterike në kufirin në Bllacë

Xh M

Osmani: I am afraid that with such a resolution we can move from a state to an ethnic position

Z.H

Trençevska për vizitë në Poloni

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More