Agjencia Zhurnal.mk.

Komisioni për çështje historike, s’ka biseduar për Goce Dellçevin

Shkup, 16 Shtator – Komisioni për çështje historike nuk ka biseduar akoma për figurën historike të Goce Dellçevit. Këtë e bëri të ditur ministri i Jashtëm Bujar Osmani, i cili hodhi poshtë pretendimet e opozitës se kjo temë tashmë është ezauruar në takimet e ditëve të fundit. Osmani shtoi se një Sekretariat i veçantë për komisionin historik do të formohet për të ndihmuar komisionin për çështje historike me Bullgarinë për përgatitje më të mirë. Shefi i diplomacisë është i bindur se së fundmi po ftohen emocionet dhe diskursi negativ mbi temën e ndryshimeve kushtetuese po racionalizohet. Ai mendon që ky proces madje mund të përfundojë më shpejt se sa plani fillestar.

 

“Për deri sa janë këto 12-13 muaj, pak më shumë se një vjet, të procesit të skriningut ne fillimisht duhet të shpjegojmë të gjitha aspektet e kompromisit me qytetarët, të fitojmë besimin e tyre dhe pastaj në fazën e dytë të fillojmë me partitë politike dhe me deputetët dhe unë jam i sigurt se para se të përfundojë afati i nevojshëm ne do të kemi ndryshime kushtetuese”, deklaroi Bujar Osmani, ministër i Jashtëm.

Skriningu shpjegues filloi zyrtarisht një ditë më parë në institucionet e BE-së. Ekipin e deleguar nga vendi e drejton zv/kryeministri për çështje evropiane Bojan Mariçiq i cili gjatë ditës ka qenë në takim me përfaqësues të EUROSTAT në Luksemburg për rëndësinë e përditësimit të statistikave dhe të dhënave të regjistrimit të popullsisë.

Related posts

Arsovski: Nga vijnë këto ide të Bullgarisë? A mos ka ndonjë qendër të tretë?

Z.H

Petkov: Më pëlqen propozimi francez por më duhet ta mbajë fjalën, do të vendosë Parlamenti

Z.H

Osmani për vizitë tek maqedonasit në Shqipëri

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More